Delicije

Zatvoren prvi mostarski festival čokolade, kave i delicija

Lifestyle / Flash | 02. 04. 2017. u 22:31 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proteklog vikenda Mostar je bio domaćin prvom festivalu čokolade, kave i delicija koji je održan u Kosači. Organizatorica Festivala Dea Leko kazala je kako je cilj događaja bio na jednom mjestu okupiti proizvođače kave, čokolade i delicija koji će se pezentirati i približiti krajnjim kupcima.

Festival se održao pod pokroviteljstvom Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), u partnerstvu s Vanjskotrgovinskom komorom BiH i Gospodarskom komorom Federacije Bosne i Hercegovine.

Po riječima predsjednika Gospodarske komore Federacije BiH Marka Šantića značaj ovakvih događaja je uistinu velik jer na neki način kreiraju novo tržište inovativnosti i time idu prema boljoj konkurentnosti poduzeća u ovoj branši.

"Nadam se da će ovaj specijalizirani sajam zaživjeti u tradiciju koja je potrebna BiH, jer su specijalizirani sajmovi jedna karakteristika za turizam", kazao je predsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH Bruno Bojić.

Na Festivalu su se mogli degustirati, ali i kupiti čokoladni specijaliteti, praline, čokoladne figurice, domaće delicije, kolači te uživati u espresso kavama vodećih proizvođača, ali i tradicionalnim napicima iz domaćih pržionica kave, te rakijama od crne i bijele čokolade. Također, Festival je ponudio i bogat program za najmlađe.

Kopirati
Drag cursor here to close