Plesna revija

Zatvoren Advent: Unatoč hladnoći Mostarci podržali akciju za Minores

Lifestyle / Flash | 08. 01. 2017. u 21:00 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Unatoč iznimnoj hladnoći, odnosno temperaturi debelo ispod nule, u Mostaru je, u sklopu svečanog zatvaranja Adventa, održana humanitarna plesna revija u suradnji s plesnim klubovima iz grada Mostara-

Na plesnoj reviji nastupili su hrabri plesači mostarski plesnih klubova B-Dance, ProDance, Mo Stars, Flash, Zrinjski i Erigo, a prikupljeni prihod ide udruzi Minores.

Organizatori su istaknuli kako su ovu lijepu priču Adventa u Mostaru htjeli završiti onim što je doista važno i što je zapravo svrha cijelog ovog razdoblja, pomoći drugima.

''Hvala svima koji su se, unatoč hladnoći, odazvali da skupa učinimo jedno dobro djelo i pomognemo udruzi 'Minores'. Također, hvala i hrabrim plesačima, koje niska temperatura nije omela da nam prirede ovakav performans, kao i svima onima koji su tijekom cijelog dana donosili hranu i piće, koju ćemo kasnije odnijeti u prostorije Udruge. Svaka pomoć je dobro došla, jer naše malo nekome zaista znači puno!'', poručili su iz Udruge Advent.

Inače, udruga koja skrbi o beskućnicima i socijalno ugroženim obiteljima grada Mostara, nastala je 2013. godine. Nakon što je u okviru Susreta za mlade u Franjevačkoj crkvi prikazan kratak film o beskućništvu, skupina mladih ljudi zapitala se ima li toga u našem gradu.

''Danas Minores skrbi o otprilike deset beskućnika, te približno trideset socijalno ugroženih obitelji. Beskućnicima se dva puta tjedno nosi topli obrok, peciva, obuća, odjeća, higijena – ukratko sve ono što život na ulici može učiniti podnošljivijim.

Socijalno ugrožene obitelji jedan put mjesečno primaju paket s prehrambenim i higijenskim proizvodima, te sve ostalo što eventualno zatraže ili što bi im moglo pomoći. ''Na taj način bi se svim štićenicima Minoresa pružila dugoročna i iscrpnija pomoć.'', rekli su iz Minoresa navodeći kako je njihov krajnji cilj otvaranje Centra za resocijalizaciju i pomoć beskućnicima i mladima, s ciljem pružanja bolje perspektive i mogućnosti za reorganizacijom života mladih i beskućnika.

Kopirati
Drag cursor here to close