dobar uzor

Zašto su crtići o princezama dobri za vaše djevojčice?

Lifestyle / Flash | 09. 09. 2015. u 17:21 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Roditelji su često u nedoumici i strahu kada je u pitanju utjecaj crtanih filmova na njihovu djecu, i boje se kako će djeca u crtanim filmovima pronaći pogrešne idole, no gledanje crtića može biti i korisno. Indeks.hr vam donosi razloge zašto su crtići o princezama dobri za vaše djevojčice!

Dobar uzor – Princeze u filmovima uvijek su dobre i najčešće vode borbe sa zločestim likovima.

Dobro uvijek pobjeđuje - Prednost je što u crtanim filmovima dobro uvijek pobjeđuje. Tako će dijete znati da se dobrota uvijek isplati.

Dijete može računati na prijatelje – Pogledajte na primjeru Snjeguljice i sedam patuljaka. Dijete će naučiti da bez obzira na sve zle ljude oko sebe uvijek može računati na prijatelje.

Živjeti sretno do kraja života – Crtani filmovi o princezama naučit će djecu da dobri žive sretno do kraja života.

Ako je netko zao prema vama, ne znači da to zaslužujete – Pepeljuga je savršen primjer u kojem će djeca shvatiti da u slučaju zlostavljanja ne znači da su oni nešto učinili pogrešno. Problem je u zločestim ljudima.

Nikada se ne treba pretvarati da ste netko drugi – Crtići će naučiti djecu da se likovi najčešće pokaju kada pokušaju biti netko drugi i prikazati se u pogrešnom svjetlu pred drugima. Uvijek se isplati imati i čuvati ono svoje „ja“.

Istina se uvijek isplati – Čak i kada može rezultirati time da nekoga povrijedite, na kraju se istina uvijek isplati!

Kopirati
Drag cursor here to close