Zdravo i korisno

Zašto je zamrzavanje limuna hit

Lifestyle / Flash | 19. 04. 2017. u 17:21 A.M.
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Limun spada među popularnije vrste tropskog voća. Mame svojom jarko žutom bojom, okusom koji obogaćuje brojna jela i pića, ali i zdravstvenim dobrobitima. Upravo zato, ova namirnica bi trebala uvijek biti prisutna u tvojoj kuhinji.

Spomenimo bar neke, najpoznatije, zdravstvene benefite limuna. Bogat je izvor vitamina C, potpomaže zdravu probavu, djeluje antivirusno i antibakterijski, pomaže u regulaciji krvnog tlaka, bori se protiv parazita i ima antidepresivna svojstva, piše ZdravaKrava.hr.

Zašto je zamrzavanje limuna hit?

Limuni se vrlo brzo i lako kvare, ali postoji vrlo jednostavno rješenje tog problema - zamrzavanje. Naravno, zamrznuti možeš i sok, a ne samo cijelu voćku, i konzumirati ga kada i kako tebi odgovara, prenosi stethnews.com.

Kako pravilno zamrznuti limune?

Zamrzavanje limuna nije teško, ali važno je da uzmeš u obzir sljedeće upute da bi postigla najbolje rezultate. Izaberi limune koji su tvrđi i bez tamnih mrlja. Limune prvo operi u čistoj vodi ili u mješavini octa i vode. Koristi vrećice koje se mogu dobro zatvoriti. Možeš zamrznuti cijeli limun, naribani limun, narezan na ploškice ili cijeđeni sok. Poanta zamrzavanja je u tome da svaki dio limuna bude iskoristiv, uključujući koru. Naime, kora sadrži 5 do 10 puta više vitamina od same voćke.

Ako ne znaš što bi napravila s korom, naribanu ju možeš dodati raznim jelima i desertima, poput sladoleda, ili od nje napraviti limunove arancine.

Kopirati
Drag cursor here to close