Aktivisti upozoravaju

Zaštitne maske i rukavice na dnu Sredozemnog mora

Količina smeća od zaštitnih maski i rukavica još je mala, ali će postati veća ukoliko se ništa ne poduzme, upozorio je Peltier.
Lifestyle / Flash | 27. 05. 2020. u 17:09 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zaštitne maske i rukavice na dnu Sredozemnog mora

Francuski aktivisti za zaštitu životne sredine upozorili su na otpad od bačenih zaštitnih maski i rukavica na dnu Sredozemnog mora, u blizini poznatog ljetovališta Antibes.

Video snimke koje su prošli tjedan  napravili pripadnici francuske organizacije za zaštitu životne sredine "Operacija čisto more" ("Operation Clean Sea"), prikazuje maske i rukavice nataložene na dnu Sredozemnog mora, zajedno s limenkama, pikavcima i drugim smećem.

Aktivisti su podijelili slike na društvenim mrežama kako bi upozorili na opasnost od dodatnog zagađenja Sredozemnog mora, sada kada su Francuska i druge zemlje ponovo otvorile plaže.

Organizacija je podijelila slike putem interneta, kako bi upozorila da bi to moglo pogoršati probleme zagađenja na Sredozemlju u vrijeme dok Francuska i druge zemlje postupno otvaraju svoje plaže

Lokalni zakonodavac predložio je pooštrene kazne za smeće.

Aktivisti su podijelili slike na društvenim mrežama

"Bili smo prilično neugodno iznenađeni kada smo vidjeli rukavice ukopane u pijesak. Maska je izgledala poput meduze, u početku nismo tačno znali što je to. Na našem prelijepom Azurnom primorju znamo da čim počne padati kiša, smeće koje dolazi iz oluka završi u moru", upozorio je Joffrey Peltier, osnivač operacije "Clean Sea" u izjavi za Associated Press.

Količina smeća od zaštitnih maski i rukavica još je mala, ali će postati veća ukoliko se ništa ne poduzme, upozorio je Peltier.

Čistači ulica u Parizu također su se žalili na sve više maski bačenih na trotoare dok Francuska ublažava mjere karantina i kada se na sve više javnih mjesta zahtjeva nošenje maski.

Kopirati
Drag cursor here to close