Sportsko natjecanje

Započinje četvrta sezona Lino višebojca u BiH  

Osam škola diljem BiH sudjelovat će u natjecanju koje promiče natjecateljski duh.
Lifestyle / Flash | 19. 02. 2018. u 15:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Četvrta sezona sportskog natjecanja Lino višebojac započet će 23. veljače u OŠ „Safvet-beg Bašagić“ u Visokom, te će tako visočkim osnovcima prvima pripasti čast ugostiti Lino medvjedića na novoj turneji koja će ove godine obuhvatiti 8 (osam) škola u isto toliko gradova Bosne i Hercegovine.

Već tradicionalno, kompanija Podravka BiH, uz pokroviteljstvo Federalnog ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta, Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, te pet županijskih ministarstava i pedagoških zavoda, te medijsku podršku Sportskih novosti, organizator je projekta Lino višebojac, koji se četvrtu godinu zaredom realizira u BiH.

Projektom Lino višebojac u BiH tijekom prethodne tri godine obuhvaćeno je više od 15.500 učenika i učenica, zajedno s nastavnim osobljem, uz sudjelovanje velikog broja poznatih bosanskohercegovačkih sportaša i sportašica koji su bodrili sudionike.

Prve dvije bh. sezone višebojca, tijekom 2015. i 2016. imale su svoja finala u hrvatskim gradovima Velikoj i Karlovcu, a prošle, 2017. godine Podravka BiH nagradila je tri škole koje su po ranije utvrđenim kriterijima (najbolji domaćin, najbolji Linograd, najbolji navijači, kulturno-umjetnički program, najbolji transparenti i najbolje maske) organizirale najbolje Lino višebojce.

Tako su OŠ „Vladimira Nazora“ Odžak, Druga osnovna škola Konjic, te OŠ „Ivana  Mažuranića“ Posušje osvojile novčani iznos u vrijednosti od po 1.500 KM, a posebnu donaciju u vrijednosti od 1.000 KM dobila je OŠ „Cazin 1“ za izvanredan trud pri organiziranju višebojca unatoč nezavidnoj materijalnoj situaciji u kojoj se škola nalazila. Lino iz godine u godinu osigurava i posebne poklone za najbolje dječake i djevojčice na Lino višebojcima, a poklone dobiju i pobjednici školskih natjecanja u učeničkom stvaralaštvu na temu „Svijet po mom“.

Ta se praksa nastavlja i u ovoj sezoni, a osam škola iz: Visokog, Teslića, Gračanice, Sanskog Mosta, Ljubuškog, Čitluka, Istočnog Sarajeva i Mostara, natjecat će se za nagrade koje će biti uručene najboljima.

Lino višebojac društveno je odgovorni projekt čiji je cilj potaknuti učenike osnovnih škola u dobi od 5. do 9. razreda na bavljenje sportskim aktivnostima i razvijanje njihovih sportskih navika, ali i promocija školskog sporta i učeničkog stvarateljstva.

Učenice i učenici imat će priliku za natjecanje u osam disciplina: u trčanju, skoku u dalj, izvođenju slobodnih udaraca na gol, pogađanju košarkaških obruča, potezanju užeta, a pokazat će i svoje kulturno-umjetničko stvaralaštvo.

Podravka će zajedno sa Sportskim novostima osigurati da se i u ovoj sezoni uz Lino medvjediće u svakom gradu učenicima pridruže i poznati sportaši iz tih gradova koji će svojom nazočnošću uveličati manifestaciju te koji će provesti ugodne trenutke s djecom.

Uz njih će djeca osjetiti radost pobjede, učiti kako se gradi timski duh, te pomoći svojim angažmanom timu.  Mališanima su se u prethodne tri godine pridružili uspješni bh. i sportaši iz regije: Damir Džumhur, Nikola Prce, Krešimir Kordić, Damir Beljo, Stipe Žunić, Larisa Cerić, Zvonimir Kožulj, Ivan Krstanović, Ana Zaninović, Jozo Špikić, Bjanka Bajer, Edis Subašić, Mujo Mujagić, Adnan Zečirević, Suad Balić, Adna Kujundžić, Suada Menzil, Adis Nurković, Amina Kahrimanović, Alen Ovčina, Dajana Kešina, Zajko Zeba, Emir Čerkezović, Adi Sarajlić, Ilijana Dugandžić, Nikola Matić, Dario Jelčić, Josip Jelčić, Siniša i Žarko Kisić, Samir Lerić, Ali Demić, Adnan Bobić, Ivona Ćavar, Vedran Princ, Ivan Karačić, Srđan Mijatović, Dejan Šešić, Mahir Karić, Marin Popović, Kanita Bilić, Razija Mujanović, Emir Halimić, Amel Mekić, Arijana Jaha, Mirsad Fazlagić, Zejd Džananović, Goran Dujak, Josip Jazvić, Nejra Đapić, Dina Mahmud, Adi Selman, Petar Boban, Davor Landeka, Josip Penava, Sara Mahmutović, Ana Križanac, Anđela Milas, Matea Bandić, Ana Kondža, Klara Mikulić, Danijal Ahmetović, Lucija Kimani Mwahiki-Marčetić, Zoran Radinović, Danilo Palalić, Jovica Radaković, Petar Zadro i drugi.

Kompanija Podravka BiH posluje više od 25 godina i aktivno sudjeluje u projektima lokalnih zajednica.

Najveći dio svojih društveno odgovornih aktivnosti Podravka je fokusirala na djecu pa je i realiziranje Lino višebojca, koji je u Hrvatskoj aktualan već više od 10 godina, jedan od najznačajnijih  projekata koji ova kompanija realizira.

Kopirati
Drag cursor here to close