Mostar

Započeo seminar o proizvodnji i prodaju smilja

Seminar za cilj ima ukazati na vizije razvoja smiljarstva koje otvaraju realne mogućnosti uključivanja različitih gospodarskih grana.
Lifestyle / Flash | 06. 02. 2019. u 10:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prostorijama Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru danas je započeo seminar na kojem su prezentirane mogućnosti održivog i profitabilnog razvoja proizvodnje i prerade smilja u Bosni i Hercegovini.

Na seminaru, koji će se provesti u tri faze, profesor Joachim Martin Henglein govorio je o globalnoj slici suvremene proizvodnje smilja s održivom, cjelovitom vizijom.

Foto:Bljesak.info / Seminar o proizvodnji i prodaji smilja

Predstavljene su i moguće slabe točke smiljarstva u BiH uz smjernice kojima se može pridonijeti poboljšanju prodaje od Europe preko SAD-a, do Azije i Srednjeg istoka. Upravo zbog toga predstavljanjem kontrolnih točaka kvalitete proizvoda i sustavima prikupljanja i ažuriranja podataka, uključujući i podatke o sigurnosti, javnost je upoznata s obvezama potrebnim za ispunjavanje međunarodnih standarda kvalitete (CAS, Inci-Terms, ISO i Afnor standardi, IFRA, RIFM, IFEAT i dr.).

Inače, seminar za cilj ima ukazati na vizije razvoja smiljarstva koje otvaraju realne mogućnosti uključivanja različitih gospodarskih grana, prije svih IT sektora, u podizanje ukupne kvalitete proizvoda i njegove ponude, počevši od razvoja kreativnih aplikacija, mrežnih platforma za distribuciju i prodaju do inovativnih softvera za kontrolu kvalitete.

Organizacijom ovoga seminara i predstavljanjem znanstvenih dosega Sveučilište u Mostaru želi potaknuti izgradnju sustava suradnje s tom granom gospodarstva.

 

 

 

 

 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close