ROUTE WB6

Zapadni Balkan preplavljen pozitivnim volonterskim pričama tijekom pandemije

Još jednom se pokazala potreba za reguliranjem volontiranja jasnim zakonskim okvirom koji potiče i povećava njegovu vrijednost, imajući na umu regionalnu perspektivu
Lifestyle / Flash | 05. 12. 2020. u 16:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Projekt ROUTE WB6 je u povodu Međunarodnog dana volontera 5. prosinca istaknuo potrebu za reformama volonterske politike u regiji zapadnog Balkana sa ciljem zaštite volontera kao i onih koji organizuju volonterske aktivnosti.

Kordinatorica projekta ROUTE WB6 Ines Bulajić smatra da je zapadni Balkan preplavljen pozitivnim pričama o pojedincima i grupama koji su doprinijeli pružanju pomoći lokalnim zajednicama u vrijeme potrebe.

''Pojavom pandemije COVID-19 osvijestilo nas je koliko smo svi međusobno povezani i kako posljedice utječu na sve nas. Još jednom se pokazala potreba za reguliranjem volontiranja jasnim zakonskim okvirom koji potiče i povećava njegovu vrijednost, imajući na umu regionalnu perspektivu'', istaknula je.

Pojasnila je da projekt ROUTE WB6 radi na temeljima regionalne volonterske politike koju će organizacije u tom projektu koristiti kao okvir za zagovaranje reformi volonterske politike na zapadnom Balkanu.

''Uspostava regionalnog volonterskog servisa i implementacija regionalnog volonterskog prekograničnog programa ROUTE WB6 naš je prioritet u 2021. godini. Uvjereni smo da ćemo mladim ljudima Zapadnog Balkana pružiti prvu priliku za volontiranje širom regije'', kazala je.

Projekt ROUTE WB6 ima za cilj promociju prekograničnog dugoročnog i kratkoročnog volontiranja kao alata koji će doprinijeti smanjenju socijalne i etničke distance među mladima u regiji, kao i jačanju njihovih prosocijalnih i europskih vrijednosti koje vode pomirenju, stabilnosti i prosperitetu regije.

Projekt provodi konzorcij koji vodi Regionalni ured za suradnju mladih (RYCO) u saradnji s organizacijama Beyond Barriers, SEEYN, Lens, Kulturnim centrom mladih Bitola, UDP Zid i Mladim istraživačima Srbije.

Projektu se u prosncumjesecu priključuje i novi partner, Institut za razvoj mladih KULT, priopćeno je iz Regionalnog ureda za saradnju mladih.

Kopirati
Drag cursor here to close