Osobe s invaliditetom

Zajedno smo jači: Pokrenuta kampanja ''Cipele sa porukom''

Kampanja #CipeleSaPorukom apelira na javnost, a naročito na one koji donose odluke, da podrže borbu osoba s invaliditetom.
Lifestyle / Flash | 11. 12. 2017. u 16:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Koalicija organizacija osoba sa invaliditetom (OOSI) „Zajedno smo jači“ HNŽ  u suradnji sa ostale četiri koalicije koje djeluju u Bijeljini, Doboju,Tuzli, Sarajevu i Mostaru, a koje su dio programa MyRight, tijekom 2016. pokrenula zagovaračke aktivnosti za usklađivanje  podzakonskih akate kojim se uređuje pravo na ortopedska i druga asisitivna pomagala, neophodna za osobe s invaliditetom, sa spomenutom Konvencijom, priopćeno je.

Mali, ali nedovoljni pomaci u odnosima između vlasti i predstavnika organizacija osoba s invaliditetom iz naše koalicije su postignuti. Koalicije koje su dio programa My Righta imaju za cilju izmjene podzakonskih akata, a u skladu sa preporukama koje je koalicija izradila.

Zagovaračke aktivnosti s ciljem postizanja konkretnih rezultata i primjene Konvencije o pravima osoba s invaliditetom Ujedinjenih naroda  nastavljamo kroz kampanju #CipeleSaPorukom. 

Kampanja  #CipeleSaPorukom apelira na javnost, a naročito na one koji donose odluke, da podrže borbu osoba s invaliditetom (OSI) za ostvarenje prava na ortopedska i druga asistivna pomagala kojim su korak bliže ravnopravnom učešću u društvu. 

Izmjenom ovih akata, vlasti izvršavaju svoju obavezu preuzetu ratifikacijom Konvencije, a osobe s invaliditetom im u tome pomažu svojim osobnim, stručnim znanjem i iskustvom.

Kampanja #CipeleSaPorukom temelj je borbe za prava OSI jer su same osobe s invaliditetom rekla što je njihov gorući problem, a to su upravo adekvatna ortopedska i asistivna pomagala.

Kopirati
Drag cursor here to close