Žene u akciji

Zajedno smo jače!

Lifestyle / Flash | 21. 06. 2012. u 13:39 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ženska mreža BiH (ŽMBiH) i TACSO (Tehnička podrška organizacijama civilnog društva) projekta u BiH danas su u Sarajevu organizirali konferenciju pod motom 'Zajedno smo jače!'.

Predstavnica Fondacije CURE, članice Ženske mreže BiH, Vedrana Frašto izjavila je novinarima da je konferencija fokusirana na izradu zajedničkog plana akcije za efikasnije djelovanje članova Ženske mreže BiH. Ujedno je to prilika da se pronađu načini za unaprjeđenje procesa razmjene iskustava i odgovornosti svih članova Ženske mreže.

Za konferenciju se, po njenim riječima, prijavilo 55 sudionica iz 30 ženskih organizacija iz 20 gradova Bosne i Hercegovine. Zaključci konferencije, trebaju doprinijeti da Ženska mreža što bolje i efikasnije funkcionira u budućem radu.

"U BiH položaj žena je jako loš. Želimo ravnopravnost i jednake mogućnosti za pripadnice ženskog spola kao što imaju muškarci", istakla je Frašto. Najvažniji postulati ŽMBIH, kako je dodala, i dalje su borba protiv diskriminacije i kršenja ženskih ljudskih prava, te umrežavanje i protok informacija.

"Uvidjele smo da smo zajedno jače i da trebamo podršku jedna druge, stoga ćemo se i dalje zalagati za jačanje ŽMBiH, te lobirati i podsticati rodnu ravnopravnost u BiH", kazala je Frašto.

Ovaj partnerski događaj, kako je izjavila savjetnica na projektu TACSO BiH Slavica Drašković, jeste promocija i podrška radu neformalnih mreža, koalicija i platformi koje svojim djelovanjem artikulišu i zagovaraju mišljenje i interese građana i građanki. Ženska mreža BiH osnovana je u rujnu 2009. i dosad broji 112 članova različitih organizacija i pojedinaca iz cijele BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close