Život u Cenacolu

Zajednica Cenacolo u Međugorju: Dom mnogima koji se žele vratiti na pravi put

Zajednica Cenacolo u Međugorju postala je dom mnogima koji se žele vratiti na pravi put
Lifestyle / Flash | 02. 01. 2018. u 20:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Zajednica Cenacolo  / Medugorje.it

Majka Elvira 1983. godine osniva prvu zajednicu u Italiji, kako bi pomogla nesretnima koji su zbog brzog tempa života i naglašenog materijalizma postali žrtve raznih ovisnosti. Danas u svijetu postoji 65 takvih kuća.

Droga, alkohol, kocka, društvene mreže, samo su neki od poroka koji muče današnju mladež. Zajednica Cenacolo  u Međugorju postala je dom mnogima koji se žele vratiti na pravi put i spoznati vrijednosti života.

Svakodnevnim fizičkim radom štićenici kreativno ispunjavaju svoje vrijeme. Molitva im pomaže da pronađu sebe i zaliječe loše navike. Izolacija od vanjskog svijeta, bez televizije, mobitela, isprva se čini kao težak korak za svaku osobu pri dolasku.

Na taj način sve nebitne stvari gube na značaju, a rad, vjera i molitva ostaju da vode sva srca na pravi put, kako bi sutra izašli s osmijehom na licu i bili ono što doista jesu.

Ulazak u zajednicu je besplatan i prihvatit će svakoga, bez obzira na vjeru i naciju. Program traje 3 godine, ali odluku o odlasku može donijeti samo štićenik kada osjeti da je spreman započeti novi, bolji život.

Kopirati
Drag cursor here to close