Incident

Zaboravni Cameronov tjelohranitelj ostavio pištolj u WC-u zrakoplova

Putnik je pronašao pištolj i dvije putovnice u WC-u dok se zrakoplov pripremao poletjeti iz New Yorka za London.
Lifestyle / Flash | 05. 02. 2020. u 21:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija je suspendirala policajca zaduženog da štiti bivšega britanskog premijera Davida Camerona nakon što je u WC-u zrakoplova ostavio pištolj i putovnice, rekli su u srijedu policija i britanski mediji.

Drugi putnik pronašao je pištolj i dvije putovnice u WC-u dok se zrakoplov pripremao u ponedjeljak poletjeti iz New Yorka za London, kaže se u izvješću.

"Doznali smo za incident na letu za Veliku Britaniju i taj policajac je uklonjen s operativnih dužnosti", navodi policija u mailu.

"Taj smo događaj shvatili iznimno ozbiljno i provodi se interna istraga", dodaju.

Let British Airwaysa odgođen je otprilike sat vremena nakon što je pilot objavio putnicima da je Cameronovu osobnom čuvaru dopušteno nositi pištolj u zrakoplovu, prenosi Hina.

Jedan zabrinuti putnik odbio je prihvatiti tu odluku i uz pratnju je napustio avion, objavio je The Daily Mail.

"Momak je počeo pokazivati fotografije pištolja i dvije putovnice na svojem mobitelu - od kojih je jedna pripadala Davidu Cameronu - za koje je rekao da ih je pronašao u toaletu. Bili su pored umivaonika", prenosi list izjavu drugoga neidentificiranoga putnika.

Cameron kao bivši premijer ima pravo na policijsku zaštitu koja se financira novcem poreznih obveznika, prenijela je Hina.

 

Kopirati
Drag cursor here to close