Prognoze

Za vikend znatno ugodnije temperature

U petak u većem dijelu BiH bit će sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. Poslije podne u Bosni porast naoblake, povremeno slaba kiša ili rosulja je moguća ponegdje u centralnim i istočnim područjima Bosne.
Lifestyle / Flash | 14. 03. 2019. u 08:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH, nakon perioda umjereno hladnog vremena, za vikend će u Bosni i Hercegovini biti znatno više i ugodnije temperature zraka.

U petak u većem dijelu BiH bit će sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. Poslije podne u Bosni porast naoblake, povremeno slaba kiša ili rosulja je moguća ponegdje u centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni. Jutarnje temperature od minus 1 do 5, na jugu od 2 do 7, a dnevne od 9 do 15, u Posavini i Krajini do 18 stupnjeva Celzijusa.

Prvog dana vikenda u većem dijelu Bosne jutro bi trebalo biti pretežno oblačno uz postepeno razvedravanje. U Hercegovini pretežno vedro. Jutarnje temperature od 2 do 8, na jugu od 4 do 9, a dnevne od 17 do 23 stupnja.

U nedjelju sunčano. Poslije podne ili u večernjim satima u Hercegovini i na jugozapadu Bosne porast naoblake ponegdje može usloviti slabu kišu. Jutarnje temperature od 2 do 8, na jugu od 7 do 12, a dnevne od 17 do 23 stupnja.

Dan kasnije jutro u Hercegovini i na jugozapadu Bosne umjereno do pretežno oblačno uz postepeno razvedravanje. U ostatku zemlje sunčano. Jutarnje temperature od 3 do 9, na jugu od 9 do 13, a dnevne od 14 do 20 stupnjeva  Celzijusa, zaključuju iz FHMZ-a BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close