Prognoza vremena

Za vikend u BiH osjetno hladnije: Moguća susnježica i snijeg

U petak i dane vikenda očekuje se promjena vremena, praćena povećanom naoblakom, padalinama i zahlađenjem.
Lifestyle / Flash | 02. 10. 2017. u 18:06 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema prognostičkim kartama, nakon stabilnijeg početka tjedna, u utorak poslijepodne u Bosni i Hercegovini se očekuje postupno pogoršanje vremenskih prilika, izraženije u Krajini, Posavini, na sjeveroistoku i u središnjim dijelovima zemlje, dok će u Hercegovini biti bez značajnijih promjena, prenosi agencija Anadolija.

U srijedu će se u prijepodnevnim satima zadržati slaba kiša u  središnjim, istočnim i zapadnim područjima Bosne i Hercegovine, nakon čega će u drugom dijelu dana nastupiti postupna stabilizacija.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH, temperaturni režim neće se značajnije izmijeniti, jutarnje temperature kretat će se od šest do 12 stupnjeva u unutrašnjosti, na jugu do 15 stupnjeva Celzijusovih. Maksimalne dnevne relativno visoke za ovaj period, većinom iznad 20 stupnjeva Celzijusovih, u Hercegovini i na sjeveroistoku Bosne do 25 stupnjeva.

U petak i dane vikenda očekuje se promjena vremena, praćena povećanom naoblakom, padalinama i zahlađenjem. Na planinama je moguća susnježica i snijeg. Jutarnje temperature zraka bit će osjetno niže u odnosu na protekli period, a nakon prolaska pogoršanja i razvedravanja mjestimično je za vikend moguća i pojava slabijeg mraza. Maksimalne dnevne također će opasti, kretat će se od šest do osam u unutrašnjosti, na jugu do 14 stupnjeva Celzijusovih.

Od 9. listopada do kraja prognoznog perioda, izgledno je da će u prvom dijelu sljedećeg tjedna biti stabilnije, bez padalina, jutra još uvijek hladna, danju postupno iz dana u dan toplije uz maksimalne dnevne temperaturne vrijednosti između 12 i 20 stupnjeva Celzijsovih.

Od sredine sljedećeg tjedna, prema aktualnim prognostičkim kartama, očekuje se pogoršanje praćeno obilnijim padavinama, pri tome će temperature biti u okviru prosječnih za ovaj mjesec.

Kopirati
Drag cursor here to close