Promjena vremena

Stiže zahlađenje: Očekuje li nas bijeli Uskrs?

Za vikend građane BiH očekuje promjena vremena.
Lifestyle / Flash | 30. 03. 2021. u 09:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas će u Bosni i Hercegovini prevladavati pretežno oblačno vrijeme. Više sunčanog vremena očekuje se na jugu zemlje.

Slaba kiša može padati uglavnom na istoku i sjeveroistoku Bosne, rjeđe u centralnim područjima.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između tri i osam stupnjeva, na jugu zemlje do 12 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 18 stupnjeva Celzijevih.

U Sarajevu pretežno oblačno. Malo kiše može pasti od sredine dana prema poslijepodnevnim satima. Najniža jutarnja temperatura zraka oko pet stupnjeva, a najviša dnevna oko 12 stupnjeva Celzijevih.

U srijedu se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od četiri do devet, na jugu do 12, a dnevna od 13 do 19, na jugu do 21 stupanj.

Pročitajte još

U četvrtak se očekuje pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne i uz riječne tokove je moguća magla. Jutarnja temperatura od četiri do devet, na jugu do 12, a dnevna od 17 do 23 stupnja, javlja Anadolija.

U petak u Hercegovini vrijeme će biti oblačno, a u ostatku zemlje jutro pretežno sunčano uz postepeno naoblačenje prije podne. Prije podne slaba kiša je moguća u Posavini, a poslije podne i u večernjim satima u većini područja.

Na jugu Hercegovine se ne očekuju padaline. Jutarnja temperatura od šest do 12, a dnevna od 13 do 20 stupnjeva.

U subotu će prevladavati pretežno oblačno vrijeme. Prije podne kiša se očekuje u Hercegovini i u Posavini. Poslije podne i u večernjim satima padaline u cijeloj zemlji.

U drugom dijelu poslijepodneva i u večernjim satima u višim područjima Bosne se očekuje snijeg i susnježica.

Jutarnja temperatura od četiri do devet, na jugu do 12, a dnevna od šest do 11, na jugu od deset do 15 stupnjeva, prognoza je meteorologa Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine (FHMZBiH).

Kopirati
Drag cursor here to close