Društveno korisna aktivnost

World Vision BiH i najveći trgovački lanac Bingo poklonili 1000 paketića djeci širom BiH

Cilj podjele paketića je najranjivijoj djeci u BiH pokloniti jedan poseban dan i učiniti da njihovi praznici budu jednako radosni kao i praznici njihovih imućnijih vršnjaka, te im pružiti priliku da i oni, svojom malom gestom, usreće nekoga koga vole
Lifestyle / Flash | 28. 12. 2019. u 22:58 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / World Vision BiH i najveći trgovački lanac Bingo poklonili 1000 paketića djeci širom BiH

U susret praznicima, ovog prosinca, nevladina organizacija World Vision BiH i trgovački lanac Bingo poklonili su 1000 paketića najranjivijoj djeci u BiH. Kao i prethodne godine, kupci su kupovinom paketića u Bingu direktno donirali za najranjiviju djecu i tako doprinijeli kampanji.

Kampanja 1000 poklona, 1000 dobrih djela završena je 24. prosinca 2019. godine, tijekom koje je 1000 djece u 12 zajednica prisustvovalo interaktivnom igrokazu na temu suosjećanja i istinskog značaja darivanja. Djeca su tijekom aktivnosti donijela po jednu dobru novogodišnju odluku, te Djeda Mrazu obećala da će učiniti jedno dobro djelo ili malu uslugu za osobu koju najviše vole ili kome smatraju da je potrebno. Tako, djeca su dobila priliku da, malom gestom, pomognu nekome u svojoj okolini i tako pokažu da postoji mnogo vrsta darivanja.

Tijekom aktivnosti, djeca su donijela brojne odluke, od kojih su mnoge vezane za vlastito ponašanje i želju da se izvine prijateljima za grube riječi, da se ne ljute na prijatelje i roditelje za svaku sitnicu i da prestanu smišljati uvredljive šale. Veliki broj odluka odnosi se na pomoć roditeljima i starateljima u i oko kuće, kao što je pospremanje nereda, slaganje drva u zimskom periodu i pomoć braći i sestrama oko kućanskih poslova. Osim toga, djeca su donijela odluke vezane za odnos prema prirodi i životinjama, kao što je sadnja drveća i hranjenje životinja tijekom zime.

Cilj podjele paketića je najranjivijoj djeci u BiH pokloniti jedan poseban dan i učiniti da njihovi praznici budu jednako radosni kao i praznici njihovih imućnijih vršnjaka, te im pružiti priliku da i oni, svojom malom gestom, usreće nekoga koga vole.

World Vision i Bingo zahvaljuju kupcima na učešću, koji su prepoznali važnost i drugu godinu zaredom, podržali ovu društveno korisnu aktivnost, te zajedničkim snagama napravili nezaboravne dane za 1.000 ugrožene djece, u općinama širom BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close