Hugh Jackman

Wolverine po šesti put operirao rak

Lifestyle / Flash | 14. 02. 2017. u 12:59 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Holivudska zvijezda Hugh Jackman, poznat po ulozi Wolverinea u Marvelovoj franšizi X-Man po šesti put je operirao rak, prenosi N1.

Vijest je sa svojih 10 milijuna pratitelja podijelio na svom Instagramu, kazavši da su i šesti put doktori odradili odličan posao te maligni tumor odstranili sa njegovog nosa.

"Novi karcinom bazalnih ćelija. Zahvaljujući redovnim kontrolama, fantastičnim doktorima - sve je odlično. Izgleda gore kada skinem zavoje, kunem vam se", napisao je Jackman.

Karcinom bazalnih ćelija, kojeg često nazivaju i BBC je vrsta raka kože za kojeg se vjeruje da ga uzrokuje pretjerana izloženost ultraljubičastom zračenju sunca.

Ovo je najčešći oblik raka kože, tvrde iz Skin Cancer Foundation, a samo u SAD-u tri milijuna ljudi pati od ove bolesti. Bolest se Jackmanu pojavila prvi put 2013. godine, nakon što mu se na nosu pojavio mladež.

Njegova supruga, Deborra-Lee Furnes mu je savjetovala da posjeti doktora, a ovaj mu je ustanovio BBC. Tada je na društvenim mrežama poručio fanovima ''da ne budu budale kao on'', te da se redovno kontroliraju i ''koriste kremu za sunčanje''.

Od 2013. do danas Jackman se liječio pet puta, a samo jednom mu se oblik ovog raka pojavio na ramenu. Nakon svakog tretmana obrati se fanovima na mrežama, sa jedinstvenom porukom da vode računa o svom zdravlju.

Kopirati
Drag cursor here to close