Portside

Vratolomna vožnja motornim sankama po lučkom gradu

Snimanje je trajalo tjedan dana, na prelasku iz zime u proljeće.
Lifestyle / Flash | 09. 04. 2021. u 18:15 Bljesak.info
Turning Port City Into A Snowmobile Thrill Ride w/ Levi LaVallee

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U svom najnovijem projektu nazvanom ''Portside'', LaVallee je ostvario svoj san da vozi motorne sanke ulicama povijesnog lučkog grada Dulutha u američkoj saveznoj državi Minnesoti.

Rođen u Minnesoti, LaVallee je izgradio zavidnu karijeru zahvaljujući svojim podvizima na snowmobileu. Otkako se 2004. godine probio na veliku scenu, na zimskim X Games je osvojio sedam zlatnih, četiri srebrene i dvije bronzane medalje.

Pored postignuća na natjecanjima, 38-godišnjak je na snowmobileu postavio i neke svjetske rekorde, poput onog za skok od 125 metara u sklopu događaja Red Bull New Year No Limits 2011. Snimao je zanimljive video uratke i radio brojne zabavne projekte, kakav je bio Red Bull Barn Burners 2020.

Za svoj najnoviji projekt, sniman početkom 2021. godine, LaVallee je nakratko otputovao do povijes og lučkog grada Dulutha u sjevernoj Minnesoti, gdje od rane mladosti sudjeluje u snocross trkama na skijalištu Spirit Mountain.

Često je zamišljao kako bi bilo da skrene sa standardne staze i na sankama se provoza strmim ulicama Dulutha, te konačno ostvari san da grad pretvori u vlastiti poligon za vožnju snowmobilea.

Snimanje je trajalo tjedan dana, na prelasku iz zime u proljeće. LaVallee je predstavio mnoge poznate lokacije Dulutha, od Spirit Mountaina do velikog jezera Superior.

Na svom putu se cestom Skyline spustio u grad, preskakao policijske automobile i vatrogasne kamione, vozio obalom jezera Superior, u luci skakao sa pristanišnog mola na mol, utrkivao se sa turističkim vozom Duluth Zephyr - kojeg je na kraju preskočio, izvevši prvi zabilježeni salto na motornim sankama iznad voza u pokretu.

Inače, kada ne pomjera granice mogućeg na motornim sankama, LaVallee sa suprugom vodi tim LaVallee Snocross Racinga.

Kopirati
Drag cursor here to close