Nabacite osmijeh!

Volite svoje bore oko očiju! Bore smijalice čine vas iskrenijima

Spustite taj korektor, znanstvenici su vam dali razlog da zavolite bore i linije oko očiju.
Lifestyle / Flash | 14. 06. 2018. u 23:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novo istraživanje s Western Universityja u Ontariju kaže da ljude, te malene borice oko čine da izgledaju iskrenijima. Osim toga, znanstvenici tvrde i da ćemo tako ostvariti bolji emociolani odnos s drugima.

Istraživanje je objavljeno u magazinu Emotion gdje piše da je ova karakteristika uzrokovana specifičnim mišićem na licu koji podiže obraze, zakrivljuje oči i uzrokuje boranje kože oko očiju ili u kutevima očiju. Znanstvenici to nazivaju "Duchenne marker", a pojavljuje se najčešće za vrijeme smijanja, nešto manje kod osjećaja boli ili tuge.

Sada znanstvenici kažu da bore oko očiju postoje s razlogom. Ispitanicima su znanstvenici priložili portrete osoba koje su digitalno manipulirane kako bi im promijenili izraze lica. Nekima su stavili taj "Duchenne marker", a drugima ne. Otkriveno je da su ispitanici one koji su na licu imali te malene borice, ocijenili kao iskrenijima nego ove druge, piše Ordinacija.hr.

Ta se prosudba događa na podsvjesnoj razini. Pokazali su ispitanicima dvije fotografije odjednom, tako da svako oko gleda u jednu. Postoji pojava koja se javlja u ovakvim situacijama kad se oko fokusira na ono što mu je važnije. Dokazano je da se oko više fokusira na fotografiju na kojoj lice ima taj marker.

Znanstvenici kažu da je to "univerzalni jezik" za čitanje ljudske emocije i iskrenosti. "Duchenne marker" može biti ono po čemu ljudi ocjenjuju je li osmjeh nepoznate osobe iskren i može li joj vjerovati.

Kopirati
Drag cursor here to close