Budite oprezni

Volite nositi tangice? Liječnici imaju upozorenje

Lifestyle / Flash | 31. 05. 2017. u 06:14 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mnoge žene za donje rublje biraju tange jer se u njima osjećaju seksi, ali i na taj način izbjegavaju ocrtavanja ruba "običnih" gaćica na uskoj odjeći. No, liječnici ne prestaju upozoravati na štetnost nošenja tangica.

Žene koje često nose tange podložnije su infekcijama i raznim bakterijskim oboljenjima. Najveća prijetnja je zaraza E. coli koja uobičajeno u našerm organizmu boravi u debelom crijevu.

Nošenje tanga gaćica često negativno utječe na¸prirodnu floru rodnice i intimno zdravlje. PH vrijednost u vagini za vrijeme menstraucije se mijenja i to je područje podložnije infekcijama u vrijeme menstruacije, javlja Vecernji.ba. Tada je potrebna posebna njega te bi svakako trebalo izbjegavati nošenje tangi, poručuju ginekolozi.

Žene nerijetko imaju rane na koži oko stidnice i rektuma uzrokvane čestim nošenjem tangi. Uski dio tkanine tangi naslonjen je na anus za vrijeme nošenja i lako će pokupiti bakterije i neugodne mirise nakon nekoliko sati nošenja, ali i moguće prenijeti ih na hlače koje nosite poviše.

Stručnjaci savjetuju ženama da se suzdrže od nošenja tangi ako imaju blaže oblike inkontinencije, ako vole nositi dnevne uloške i imaju seksualne odnose bez zaštite.

Kopirati
Drag cursor here to close