Studentski vodič

Vodič za noćni život budućih mostarskih studenata: Osim gradiva, studentski partyji, pivnice i cajke

Lifestyle / Flash | 14. 06. 2016. u 09:11 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Studente koji dođu studirati u grad na Neretvi, osim (teškog) gradiva, očekuje buran noćni život. Naime, Mostar odavno slovi kao grad gdje je moguće dobro se provesti bez obzira kakvu vrstu glazbe slušali.

Tako se budući studenti do 23 sata mogu zabavljati u kafićima, nakon čega zabavu do ranih jutarnjih sati mogu potražiti u nekom od većih mostarskih klubova.

Zabava uz turbofolk

Popularni klubovi u kojima mostarski studenti traže zabavu su Pink Panther, Drugi način, te club Art.

U većini ovih klubova se često organiziraju koncerti, te se najčešće ''pušta'' turbofolk. One osobe koje ne slušaju cajke, te koje preferiraju rock i alternativnu glazbu svakako se mogu zabaviti u OKC Abrašević i manjim rock-klobovima.

Također, u posljednje vrijeme u gradu Mostaru popularno je izlaziti u pivnice koje se otvaraju gotovo na svakom koraku. Većina pivnica uz pivo nudi i 'snackove'.

Studentske večeri

S obzirom da je Mostar studentski grad najčešće se srijedom i četvrtkom  organiziraju ''studentske večeri''. Na studentskim večerima cijene pojedinih pića budu niže, te se organiziraju partyji raznih fakulteta poput partyja medicinara, party ekonomista i slično.

Važno je napomenuti kako akademska godina svakako počinje tradicionalnom brucošijadom koja bude obilježena velikim koncertom. Dosad su na mostarskim brucošijadama nastupili Jelena Rozga, Jole, Zabranjeno pušenje, Mladen Grdović i mnogi drugi izvođači.

Studenti u Mostaru imaju privilegiju da po nižim cijenama gledaju predstave, odlaze u kino, te ostvaruju popuste prilikom kupovine.

Kopirati
Drag cursor here to close