Sezona počela

Vlašić se nada najboljoj sezoni do sada

Lifestyle / Flash | 16. 12. 2016. u 13:46 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Natjecanjem u pripremi graha, te bogatim zabavnim programom, na Vlašiću je danas počela zimska turistička sezona.

Direktor Turističke zajednice Srednjobosanske županije (SBŽ) Miroslav Matošević istaknuo je da će na Vlašiću predstojeći vikend boraviti brojni gosti iz BiH i zemalja regije, koji će imati priliku uživati u bogatom zabavnom programu u okviru početka zimske sezone.

Otvaranje staze

Matošević je rekao da je sustav za vještačko osnježivanje već nekoliko dana u pogonu, te da se nada da će skijaška staza uskoro biti otvorena za ljubitelje zimskih sportova.

''Prije dvije godine, na službenom otvaranju zimske sezone, temperatura zraka je bila 16 stupnjeva, a na kraju smo imali najbolju turističku sezonu. Dakle, ništa se još ne može reći. Sustav za umjetno osnježivanje radi i, ako budu niske temperature, nadam se da ćemo osposobiti barem glavnu skijašku stazu i da će ona ostati u funkciji tijekom cijele sezone'', kazao je Matošević.

Skijaška ponuda

Kako je kazao, u posljednje tri godine na području SBŽ-a se konstantno bilježi povećanje dolazaka i noćenja gostiju, sa posebnim naglaskom na Vlašić koji je infrastrukturno najopremljenija planina u toj županiji, sa oko 12.000 ležaja u hotelskom i privatnom smještaju.

Turistička zajednica SBŽ-a za ovu sezonu priprema i izradu novog turističko-promotivnog filma "SKI srednja Bosna" koji će objediniti ukupnu skijašku ponudu, odnosno svih sedam skijaških centara u toj županiji.

Kopirati
Drag cursor here to close