Okupljeni s plemenitim ciljem

Više od 25 tisuća posjetitelja na koncertu u Blatnici

Iznenađenja za sinoćnji koncert nisu pripremali samo organizatori, nego i sami izvođači i gosti koncerta
Lifestyle / Flash | 13. 08. 2019. u 15:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kao i ranijih godina, Mate Bulić je humanitarnim koncertom u Donjoj Blatnici pokazao da je veliki humanitarac i kralj dobre zabave.

Na platou crkve sv. Franje u Donjoj Blatnici Mate je, uz suradnju sa članovima organizacijskog odbora, okupio više od dvadeset vrhunskih izvođača koji su zabavljali rekordan broj posjetitelja humanitarnog koncerta u Donjoj Blatnici.

Nakon uvodnih pozdrava fratra, na pozornicu je izašao i domaćin Mate Bulić te uz nekoliko uvodnih riječi započeo koncert.

''Dragi moji prijatelji, dragi Blatničani, dragi Brotnjaci i svi vi koji ste večeras došli ovdje i što od srca želite biti dio ove priče, svaki od vas je jedan kamenčić u mozaiku. Imamo svega. Najviše dobre volje'', kazao je Mate Bulić i započeo koncert, priopćeno je iz Općine Čitluk.

Dobru volju imalo je i više od 25 tisuća posjetitelja koji su se u Donju Blatnicu došli iz svih krajeva BiH, Hrvatske, ali i dijaspore. Svi oni odlično su se zabavljali na koncertu, čiji je dio prihoda namijenjen za nastavak uređenje mjesne crkve i okoliša, kao i za pomoć potrebitim pojedincima, udrugama, ali i za gradnju objekata od velike važnosti za hrvatski narod.

Uz Matu Bulića na koncertu je nastupio uistinu veliki broj estradnih zvijezda, a svakako valja kazati kako su sinoć u Donjoj Blatnic nastupili: Marko Perković Thompson, Jasmin Stavros, Mladen Grdović, Frano Pehar i Tarapana band, Dalmatino, Šima Jovanovac, Stjepan Jeršek Štef, Slavonia band, Neno Belan & Fiumensi, Jozo Vučić, Ivana Marić, klapa Samoana, Zoran Begić, Marina Tomašević, Hercegovački bećari, klapa Pasika, Sinovi Hercegovine, Dream team babe, Ivica Martić i Tade Šarić.

Dio posjetitelja na koncert došao iz dijaspore, no ove godine kao gosti iznenađenja na koncertu su nastupili i izvođači iz dijaspore, ali i iz svijeta. Tako je primjerice na ovogodišnjem koncertu nastupio australski hrvat Tade Šarić, ali i klapa Samoana s Novog Zelanda, navode iz Općine.

Iznenađenja za sinoćnji koncert nisu pripremali samo organizatori, nego i sami izvođači i gosti koncerta, među kojima su svake godine brojni uglednici iz svih sfera društvenog života.

Tako je primjerice Marina Tomašević svog domaćina Matu Bulića iznenadila vinorelom, portretom izrađenim tehnikom slikanja crnim vinom. Ovom tehnikom Marina je izradila Matin portret koji mu je sinoć i uručila, a iznenađenju u obliku plakete počasnog člana Miti je priredila i udruga navijača hrvatske nogometne reprezentacije Uvijek vjerni.

Odlična atmosfera i dobra zabava do dugo u noć nisu bili iznenađenje jer su upravo to očekivali mnogobrojni obožavatelji Mate Bulića, Marka Perkovića Thompsona, Mladena Grdovića, Jasmina Stavrosa i ostalih izvođača. Sa svima njima publika je pjevala u glas, a na kraju i zaplesala trusu na posljednjem sinoćnjem pojavljivanju Mate Bulića.

Mate Bulić nastupao je i sa svojim kolegama i dva puta samostalno te je pred kraj koncerta najavio da će se devete Blatničke note dobrote održati 10. kolovoza 2020. godine.

''Ne sumnjamo da će to biti fešta za pamćenje, baš kao što je to bilo druženje u Donjoj Blatnici svih ranijih godina'', naveli su iz čitlučke Općine.

Sinoćnji program vodili su Antonela Vučić i Damir Mihanović Ćubi, koji se uz ulogu voditelja sinoć predstavio u ulozi glumca, bubnjara i pjevača.

Kopirati
Drag cursor here to close