Istraživanje

Više novca ne znači bolje zdravlje

Lifestyle / Flash | 30. 04. 2017. u 17:34 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Posljednje znanstveno istraživanje pokazalo je kako je domaća kuhinja uz upotrebu zdravih namirnica najbolja za očuvanje zdravlja čovjeka, prenosi agencija Anadolija.

Vođa znanstvenog tima sa Sveuličišta u Oregonu (OSU) Aripta Tiwari izjavio je kako je u javnosti uvriježeno pogrešno mišljenja da bolji socioekonomski status i više novca znače i bolje zdravlje ljudi, a da je posljednja studija tog tima i potvrdila da zdravlje ne donose skupe namirnice, već dobro odabrane i svježe spremljene.

I izvještaju koji je u cijelosti objavljen u časopisu “American Journal od Preventive Medicine“ se navodi kako su stare bake bile upravu kada su inzistirale da se večera prakticira u kućnoj i obiteljskoj atmosferi i da se jedu domaća kuhana jela, jer je posljednja studija i potvrdila da je ta praksa mnogo bolja za zdravlje čovjeka od prakse izlaska na večere u restorane.

Istraživači su pratili prehrambene navike 400 odraslih osoba iz Seattlea i Washingtona i došli do zaključka da češća konzumacija jela iz kuhinje povećava indeks kvalitete prehrane i boljeg zdravlja ljudi.

Ističući kako žene koje rade nemaju vremena kuhati hranu i da to dovodi do sve većeg procenta ljudi koji kupuju gotovu hranu, Tiwari je apelirao na vlasti da razmotre te činjenice i naprave potrebne reforme kako bi se porodice zdravije hranile iz vlastite kuhinje.

Kopirati
Drag cursor here to close