Turizam i luksuz

Vile za odmor u BiH plaćaju i po 4.000 maraka za tri noći

Lifestyle / Flash | 06. 06. 2017. u 06:48 Z.D.
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Još pred kraj 2016. godine Argophilia Travel News predstavila je u svom vodiču listu top 10 destinacija u istočnoj Europi koje su itekako zanimljive, a koje su bile posebno popularne u prošloj godini. Među njima se našla i BiH, kao jedna od zemalja bogate kulturno-povijesne baštine.

Kao balkanska “zvijezda u usponu”, BiH se na ovoj listi našla na osmom mjestu, a navedeno je kako je njezin glavni grad Sarajevo među top 50 najboljih gradova u cijelom svijetu. Posebno se preporučuje turistima da posjete Mostar, dragulj Hercegovine i destinaciju koja je “prepuna šarma”.

BiH je posljednjih nekoliko godina postala prava turistička atrakcija. Najviše posjetitelja, među kojima su najbrojniji oni iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, arapskih zemalja, Turske, Italije, Njemačke i Poljske, odsjeda u hostelima, hotelima i privatnim apartmanima u blizini središta grada. Međutim, sve veći broj kuća i vila s bazenima koje se iznajmljuju na nekoliko dana, govori da ima i onih koji biraju luksuzan odmor u BiH.

Kuće za kratki odmor koje, uz atraktivan interijer, imaju i vanjski ili unutarnji bazen, saune, uređena dvorišta, sportske terene i slično, unajmljuju i bh. građani. Kako je za faktor.ba rekao vlasnik jedne od kuća, bh. građani najčešće dolaze na produljeni vikend, a neki organiziraju i proslave rođendana, momačke i djevojačke večeri.

Kuće i vile za odmor već godinama su popularne u europskim turističkim zemljama, pa i susjednoj Hrvatskoj. Turisti se sve češće odlučuju za ovaj vid komfornog smještaja koji im omogućuje privatnost, uživanje u luksuznom ambijentu te dovoljno sadržaja u kojem cijela obitelj može uživati.

Koliko košta takvo zadovoljstvo u BiH, Faktor je istražio na stranicama Booking i Airbnb. Cijene vila se kreću od 400 do 4.000 KM za tri noći, što je najkraće moguće vrijeme za boravak, i to ovisno o razdoblju, veličini kuće, lokaciji, sadržaju i, naravno, luksuzu.

Kuće u blizini Sarajeva su najskuplje te se cijena njihova korištenja kreće od 1.200 do 4.000 KM za tri noći. Nešto jeftinije su u Hercegovini, gdje se cijene kreću od 440 do 1.300 KM, isto tako za tri noći.

Najjeftinije vile s bazenima i dodatnim sadržajima koje se nude na spomenutim web-stranicama nalaze se u blizini Bihaća i Visokog.

Kopirati
Drag cursor here to close