Pogled pun straha

VIDEO | Voditeljica čitala vijesti kada se počelo sve tresti

Iako je potres bio snažan, voditeljica je nastavila čitati vijesti dok program nije bio prekinut.
Lifestyle / Flash | 22. 09. 2019. u 18:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najmanje 132 osobe su ozlijeđene u snažnom potresu koji je u subotu pogodio Albaniju, a trenutak kad je potres započeo zabilježile su kamere albanske televizije Ora News, koja je u tom trenutku uživo emitirala vijesti.

Iako je potres bio snažan, voditeljica je nastavila čitati vijesti dok program nije bio prekinut, ali njen pogled pun straha dovoljno govori o tome koliko se zemlja tresla.

Video: Tërmeti tmerron gazetaren në studion e lajmeve të RTV OrA

Zemljotres s epicentrom u Jadranskom moru kod Drača uzrokovao je veliku materijalnu štetu na zgradama u Draču i Tirani. Prema preliminarnim službenim podacima albanskog Ministarstva obrane, potres je oštetio ukupno 628 zgrada, uključujući stanove, kuće, škole i domove zdravlja.

Radilo se o zemljotresu jačine 5,8 stupnjeva po Richteru nakon kojeg je uslijedilo ukupno 297 naknadnih podrhtavanja tla od kojih je najblaži bio 2,9 stupnjeva po Richteru.

Albanske oružane snage postavile su šatore u Tirani i Draču u kojim će biti smještene obitelji koje su ostale bez krovova nad glavama.

S druge strane, albansko Ministarstvo obrazovanja, sporta i mladih priopćilo je kako je nekoliko škola oštećeno u potresu, ali kako bi nastava trebala biti nastavljena već u ponedjeljak.

Kopirati
Drag cursor here to close