Brak

VIDEO | Uspio uvoz Albanki u Glamoč

Lifestyle / Flash | 14. 03. 2016. u 07:42 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pronaći buduću suprugu mnogim neženjama u skoro svim općinama u Hercegbosanskoj županiji postala je skoro nemoguća misija, objavila je Federalna televizija navodeći kako se u rješavanje tog problema pokušala uključiti Općina Bosansko Grahovo, čije je Općinsko vijeće krajem 2014. godine dalo zeleno svjetlo za ''organizirani uvoz nevjesta, katolkinja, iz Albanije''.

U Grahovo do danas nije stigla ni jedna nevjesta, dok ih Glamoč ima već tri.

Diljana Erceg bila je prva Albanka koja je stigla u Glamoč, koja je nakon godinu dana jezik, koji joj je bio najveći problem, uspješno svladala, a dovela je i dvije Skadranke.

U grad je došla njezina rodica, a poznanica Rina Kalaba u selo Halapić. Koncem petog mjeseca sa svojim Simom očekuju prinovu.

Na ove brakove blagonaklono gleda općinska vlast. Crnu demografsku statistiku popravile su tri skladne bračne zajednice. No, to su, kako kaže glamočki načelnik Radovan Marković, poskupi projekti.

"Domaće neženje nemaju sredstava i onda je lokalna zajednica pokušala pomoći, koja je možda i siromašnija od samih tih neženja", rekao je Marković.

Kopirati
Drag cursor here to close