Hlađenje

VIDEO| Spas od vrućina Mostarci su pronašli na Bunici

Lifestyle / Flash | 02. 08. 2017. u 13:33 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru je danas izmjeren 41 stupanj Celzija, a brojni građani potražili su rashlađenje na Bunici.

Ekipa portala Bljesak.info posjetila je Bunicu te snimila kratki video u kojem se vidi kako je ovo nekada popularno kupalište opet oživjelo.

Kako se može vidjeti u komentarima na našem videu, građani su poprilično ogorčeni što nije postavljena rampa, da bi se automobilima zabranio ulaz na plažu.

Podsjetimo, od prošle godine Grad Mostar je počeo izdvajati financijska sredstva za uređenje Bunice, kako bi bila spremna u ljeto za sve posjetitelje. Tako je u lipnju završeno postavljanje betonske brane, čime je napravljen bazen za kupače.

Inače, ove godine je planirano da se uredi parking u Malom polju, te rekonstruira put prema rekreacijsko – sportskom centru Bunica.

Valja podsjetiti i da brojni građani roštiljaju na Bunici, no nažalost ekološka svijest izletnika je iznimno niska, te često ostave smeće za sobom.

Primjerice nakon nakon prvomajskog roštilja, članovi Omladinskog kluba “Novi val” iz Blagaja obišli su mostarsko izletište Bunica i snimili u kakvom su stanju izletnici ostavili izletište.

''Moramo napomenuti da je RC Bunica samo par dana prije u potpunosti bio očišćen sređen kako bi stanovnici grada na Neretvi, Buni i Bunici mogli uživati. Na kraju ovog video materijala možete vidjeti momke koji su se vratili po otpad i kako kažu biće bolje jednog dana'', navode aktivisti ovog Kluba.

Nakon jela, pića i uživanja u prirodi, veliki broj zaljubljenika u bijeg iz gradske vreve nije ni pomislio pokupiti smeće za sobom.

Kopirati
Drag cursor here to close