Slavlje

Video snimkom iz djetinjstva Elizabeta II. proslavila rođendan u karanteni

Vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea, koji s djecom borave u Anmer Hallu u Norfolku, kraljici su na Twitteru poželjeli sretan 94. rođendan. Objavili su fotografiju Catherine i Williama s kraljicom s prošlogodišnjeg sajma cvijeća koji se tradicionalno
Lifestyle / Flash | 22. 04. 2020. u 09:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Britanska kraljevska obitelj je putem službenog Twitter računa zahvalila javnosti na čestitkama koje su kraljici Elizabeti II. upućene u povodu njezina 94. rođendana.

"Svima vama koji rođendan danas proslavljate kod kuće, sa ili bez svojih najmilijih, šaljemo tople pozdrave", poručila je kraljica, koja je dan provela u dvorcu Windsor s princom Filipom.

Buckinghamska palača objavila je arhivske video snimke mlade Elizabete u dječjim kolicima i snimke s obale mora na kojima pleše sa sestrom, princezom Margaret, piše BBC.

Kraljičin rođendan nije obilježen ni na kakav poseban način. U priopćenju palače je objavljeno da svi pozivi članova obitelji u povodu njezina rođendana ostaju privatni.

Sin vojvode i vojvotkinje od Sussexa, Archie, prabaki je rođendan čestitao video pozivom iz Los Angelesa gdje trenutačno živi s roditeljma koji su se odrekli kraljevskih titula.

Poput ostalih državljana Velike Britanije, ni članovi kraljevske obitelje vrijeme ne provode zajedno, poštujući mjere fizičke distance u vrijeme koronavirusa.

No stariji članovi kraljevske obitelji ipak joj rođendan čestitali putem društvenih mreža.

Vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea, koji s djecom borave u Anmer Hallu u Norfolku, kraljici su na Twitteru poželjeli sretan 94. rođendan. Objavili su fotografiju Catherine i Williama s kraljicom s prošlogodišnjeg sajma cvijeća koji se tradicionalno održava u četvrti Chelsea.

Kraljičin najstariji sin, princ od Walesa i njegova supruga vojvotkinja od Cornwalla čestitali su joj rođendan online, podijelivši fotografije Charlesa s majkom kad je on bio beba, kao i neke novije.

Zvona Westminsterske opatije ove se godine, prvi put nakon više od deset godina nisu oglasila s obzirom na to da je glavna londonska crkva zatvorena zbog pandemije koronavirusa.

Prvi put u 68 godina nije bilo ni pucnjeva kraljevskih topova, a otkazana je i manifestacija Trooping the Colour kojom se sredinom lipnja obično slavi kraljičin rođendan.

Elizabeta II. je smatrala da svečana proslava, koja se obično održava u Hyde Parku ne bi bila prikladna zbog pandemije, prenosi Hina.

Kraljica je već ranije istaknula važnost poštivanja mjera karantene zbog pandemije koronavirusa, pojasnivši da "čuvajući sebe i držeći fizičku distancu, čuvamo jedni druge".

Kopirati
Drag cursor here to close