62. natjecanje

VIDEO | Portugal osvojio Eurosong

Lifestyle / Flash | 13. 05. 2017. u 22:12 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kao najbolji među 26 zemalja bio je Salvador Sobral iz Portugala  sa osvojenih 758 bodova. Pobjedio je s pjesmom 'Amar Pelos Dois'.

29-godišnji Portugalac pobjedio je s pjesmom čija je autorica njegova sestra. Iako je više glasova publike dobila Bugarska presudili su glasovi žirija, pa je pobjedio Portugal.

Drugi je predstavnik Bugarske, a treće je mjesto osvojila Moldavija. Predstavnik Hrvatske Jacques Houdek završio je na 13. mjestu.

Finalnu noć 62. Eurosonga, otvorio je nastup izraelskog predstavnika Imrija, koji je izveo pjesmu 'I Feel Alive'. U finalnoj večeri u Kijevu nastupilo je 26 natjecatelja. Zanosna Alma, predstavnica Francuske, zatvorila je natjecateljski dio 62. Eurosonga pjesmom 'Requiem'.

Predstavnik Švedske, Robin Bengtsson, razdrmao je publiku u Kijevu brzom i veselom pjesmom 'I Can't Go On', ali je Bugarski predstavnik Kristian Kostov, lagano spustio atmosferu pred završnicu natjecateljskog dijela 62. Eurosonga.

Osim navedenih u finalu su nastupili i predstavnici Poljske, Bjelorusije, Austrije, Armenije, Nizozemske, Moldavije, Mađarske, Italije, Danske, Portugala, Azerbajdžana, Hrvatske, Australije, Grčke, Španjolske, Norveške, Ujedinjenog Kraljevstva, Cipra, Rumunjske, Njemačke, Ukrajine, Belgije i Francuske.

Kopirati
Drag cursor here to close