WoW!

VIDEO Uređenje paragliding poletišta na Kuli iznad Ljubuškog

Paragliding klub Ljubuški nastao je zahvaljujući nekolicini entuzijasta, 2016. godine, iako je kao zajednica postojao i dvije godine ranije.
Lifestyle / Flash | 02. 06. 2020. u 12:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radovi na paragliding poletištu na Kuli Hercega Stjepana Kosače iznad Ljubuškog teku punom parom. Uređenje provodi Paraglidin klub iz Ljubuškog.

Paragliding klub Ljubuški nastao je zahvaljujući nekolicini entuzijasta, 2016. godine, iako je kao zajednica postojao i dvije godine ranije. Oni su udarili temelje ovom uzbudljivom i, do tada, većini ljudi nepoznatom sportu. Klub broji oko 20 članova, a vrijedi naglasiti kako među njima ima i ženskih članica. Mogu se pohvaliti i s osvojenim nagradama na dosadašnjim natjecanjima.

Naime, poletište pored kule hercega Stjepana je službeno poletište Paragliding kluba Ljubuški i ima simboličan naziv „Ljubuški – Kula“. Omiljeno je odredište domaćih letača, a rado ga posjećuju i letači iz Austrije, Slovenije, Švicarske, Francuske…

Još 2019. najavljeno je postavljanje umjetne trave na poletište, a kako su poručili na Facebooku iz kluba ima se još puno toga za napraviti. 

Kopirati
Drag cursor here to close