Raj za oči i okrjepa za dušu

VIDEO / Od Kedžare preko Risovca do Masne Luke

Prelijepi prizori redali su se jedan za drugim - Divin grob na Kedžari, nekropola stećaka, crkva i rezervat u Masnoj luci...
Lifestyle / Flash | 26. 02. 2020. u 08:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Kad dođeš na planinski vrh, nastavi dalje u visinu'', kaže stara poslovica koju je odlučila poslušati ekipa portala Rama-Prozor.info i vinuti se dronom u visine na Vranu, Blidinju i u podnožju Čvrsnice!

Prelijepi prizori redali su se jedan za drugim - Divin grob na Kedžari, nekropola stećaka, crkva i rezervat u Masnoj luci...

O Divinom grobu i legendi ne treba puno pričati - tisuće hodočasnika dolaze tijekom cijele godine pokloniti se ovoj mučenici, a mir i tišina koji vladaju ovim područjem sigurno će vam okrjepiti dušu i napuniti vas mirom.

U povratku čovjek ne može ne primijetiti nekropolu stećaka - njih 150 - a koji su proglašeni Svjetskom baštinom UNESCO-a.
Nakon šetnje uz prelijepo jezero nezaobilazna je posjeta planinskom biseru u podnožju Čvrsnice - Masnoj luci - lokalitetu s prekrasnom crkvom sv. Ilije koja se idealno uklopila u taj prirodni ambijent, čini zasigurno jedno od najljepših mjesta u Parku prirode Blidinje.

Ovaj dio se odlikuje velikim bogatstvom borove i jelove šume, te je bogat s nekoliko izvora pitke vode. Upravljani prirodni rezervat Masna Luka, kao najveće europsko stanište endemskog bora munike, čini savršeno mjesto za odmor duše i tijela, i potpuno prepuštanje prirodi.

Kopirati
Drag cursor here to close