Iz svih zemalja svijeta

VIDEO | Mostar bilježi izvanrednu posjećenost turista

Lifestyle / Flash | 14. 07. 2017. u 11:07 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostar se nalazi na brojnim popisima svjetskih gradova koje bi trebalo posjetiti. Ove godine grad na Neretvi dostiže rekordne brojeve kada su u pitanju posjete turista.

Iz Turističke zajednice HNŽ kažu da je Mostar za strane turiste uvijek bio broj jedan među gradovima u BiH.

''Svi smo svjedoci da je Mostar na prvom mjestu, kao i ostali gradovi u Hercegovačko-neretvanskoj županiji, koji su preplavljeni turistima iz svih europskih zemalja'', ističe Semir Temim, pomoćnik direktora Turističke zajednice HNŽ.

Dodaje kako je kompletna promocija koju je Turistička zajednica HNŽ uradila za pripremu ove sezone bila izuzetno jaka.

''Puno napora je uloženo da se turistička ponuda pogidne na višu razinu. Razne manifestacije, kulturna događanja i festivali utjecali su da Mostar ne bude grad za prolaznu posjetu, nego da turisti ostanu i nekoliko dana.

''Mostar više nije prolazna turistička destinacija, što je nekad bio slučaj. Razvojem velikoj broja sadržaja - vinskog, religijskog, adrenalinskog i ostalog turizma, velikim brojem manifestacija, poput Mostar summer festa, Blues fetivala, i skokovima s mosta, postajemo pravi magnet za turiste'', dodao je Temim.

Naglasio je kako turisti većinom dolaze iz Europskih zemalja, no u predsezoni je zabilježen i veliki broj gostiju sa dalekog Istoka, te da u mjesecima ispred nas očekuju još veći broj turista.

Kopirati
Drag cursor here to close