Najbolji prijatelj

VIDEO: Koliko dugo pas može ostati sam kod kuće

Lifestyle / Flash | 08. 07. 2017. u 06:55 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako je apsolutno nepreporučljivo, mačku možete ostaviti samu kod kuće i dulje vrijeme - ona će se snaći, možda vam čak i promijeniti bravu pa to više neće ni biti vaša kuća, no pas je druga priča. On će stajati na vratima i gledati u tu bravu, čekajući da se njegov vlasnik pojavi. Pritom će zatomiti sve svoje prirodne potrebe, od obavljanja nužde do utaživanja gladi.

Psi trebaju konstantno našu pažnju i ljubav, hranu, vodu i šetnje. Ali koliko god mi željeli ispunjavati mu te potrebe, realnost je drugačija. Posao se mora odraditi, u školu se mora otići i htjeli mi to ili ne, pas će biti sam u stanu satima, piše Život i stil.

Ravnateljica škole za dresiranje pasa i dreserica pasa Tamsin Durston kaže da pas ne smije biti sam u stanu ili kući više od četiri sata. No i tu ima iznimki. Nisu svi psi karakterno isti. Nekima više odgovara samoća, nekima manje. Baš kao i ljudima. Dodaje i kako je važno psa početi trenirati da bude sam još dok je štenac.

"Dobro je da psa naviknete da neko vrijeme provodi sam od trenutka kada ga donesete kući, još dok je štene. Možete koristiti veću kutiju ili ogradice za bebe ili ga jednostavno zatvoriti u drugu prostoriju na neko vrijeme.

Važno je da pas kad je odvojen od ljudi ima igračke za žvakanje. Postepeno produžujte vrijeme koje će štene biti odvojneno od vas", kaže drserica.

Naglašava i kako nije dovoljno samo ustati ranije i izvesti ga u kratku šetnju prije posla. Jednako je važno pružiti mu ljubav i igrati se s njim. Tada ćete mu manje nedostajati", zaključuje ona.

Kopirati
Drag cursor here to close