Autor se oglasio

VIDEO | Istina o pjesmi ''Pukni zoro'' koju je izveo Treći pješadijski puk

Lifestyle / Flash | 14. 01. 2017. u 16:16 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pjesma "Pukni zoro" već nekoliko godina je ona "najskuplja" u kavani. Uz nju plačete zbog života, ljubavi, otuđenosti i svega što vas tišti.

Nekako usput, s rastom popularnosti pjesme, pojavila se i informacija da je napisana za "Gvozdeni puk" u Prvom svjetskom ratu, ali istina je malo drugačija, piše Blic.

Robert Pešut Magnfico, koji je glazbi za filmove "Montevideo, Bog te video" i "Montevideo, vidimo se", otkrio je pravu istinu:

''Ja sam autor pjesme "Pukni zoro" i čuo sam za tu urbanu legendu koja se stvorila oko nje. U stvari, ima više urbanih legendi. Jedna je da je pjesma nastala u Prvom balkanskom ratu, a druga da je nastala u Prvom svjetskom ratu na Kajmakčalanu. To nas je zabavljalo. Pratiš uspjeh pjesme koja je izašla iz svojih okvira. Bila je napravljena za film, pa je otišla u kavanu, pa iz kavane svuda. To čovjek ne može da prati. To me i raduje i mnogo mi znači. U neku ruku je to jedino što autor poželi. Narod je tu pjesmu uzeo kao svoju i to je vrhunac autorstva'', kaže Magnifico za "Blic".

Pjesmu je nedavno na obilježavanju Dana Republike Srpske ponosno otpjevao i Treći pješadijski puk, oko čijeg sudjelovanja su se na obilježavanju digle velike kontroverze, a na pitanje da li mu smeta što se pjesma malo, malo pa politikuje i usko vezuje za vojsku, Mangifico je odgovorio:

''Ne bih mogao reći da mi smeta to, naprotiv. To dira dušu. Ne volim ratno stanje, ne volim rat, čovjek sam kojem nacionalna pripadnost ne znači u životu. Ne kažem da nije bitna za neke druge ljude. Prije svega, šta ja da kažem ako su ljudi tako prihvatili pjesmu svojom, ne bih od toga pravio politiku. A i na Balkanu smo, ovdje je sve politika. To se teško izbjegne''.

Kopirati
Drag cursor here to close