Tea Šimić

VIDEO | Grude dobile prvu glumicu

Lifestyle / Flash | 02. 07. 2017. u 19:56 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tea Šimić postala je prva glumica u Grudama. Naime, mlada djevojka iz gruđanskog sela Alagovac diplomirala je glumu na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu i tako postala prva diplomirana glumica na području općine Grude.

Ona je nakon završene srednje škole za fotografskog dizajnera u Spliti odlučila upisati glumu. Kako je kazala za Grude-Online.info, tu odluku donijela je u četvrtom razredu srednje škole nakon jedne dramske predstave iz hrvatskog jezika u kojoj je i sama sudjelovala, a prije toga o glumi nije niti razmišljala.

Nakon toga se upisuje na studij glume i nakon četverogodišnjeg mukotrpanog rada, truda i žrtve, sredinom lipnja uz kolege svoje klase odigrala je diplomsku predstavu ''Staklena menadžerija'' čime je dobila zvanje diplomirane glumice.

Tea je tijekom studija glumila u mnogim poznatim predstavama kao sto su: ''San ljetne noći'', ''Hasanaginica'', ''Pijani'', ''Čarobnjak iz Oza'', ''Ana Karenjina'' i mnoge druge.

Na pitanje hoće li se vratiti kući u Grude, Tea potvrdno odgovara, iako kaže da je svjesna da posao glumice u Grudama neće moći nikada dobiti. U rodnom kraju ostat će dok joj se ne pruži negdje drugdje prilika da radi ono što voli, pišu Grude Online.

''Hoćeš li ti išta upisati? A što misliš upisati? Odgovor na ova pitanja mladima čini se nikada nije bilo teže dati nego u ovo vrijeme. Društvo u kojem živimo kao da nikada nije bilo ispunjenije apatijom i strahom od budućnosti. U takvim društvenim okolnostima se i mladi u biranju budućeg poziva većinom više ne vode vlastitim željama i afinitetima već nažalost preporukama, a sve kako bi se '' lakše ubacili'' u državna poduzeća. No, postoje i oni koji slijede svoje snove i želje, a takav primjer je Tea'' (Grude-Online.info)
Kopirati
Drag cursor here to close