Posjetio Sloveniju

VIDEO | Bill Murray probao poticu i slasticu Melaniju

Lifestyle / Flash | 08. 06. 2017. u 07:09 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki filmski glumac Bill Murray koji boravi u trodnevnoj promotivnoj turi Slovenijom kušao je u srijedu slovenske specijalitete, među ostalim i slovensku "poticu", i to u Sevnici, mjestu u kojemu je odrastala američka prva dama Melania Trump.

Glumca koji se proslavio ulogama u blockbusterima kao što su "Istjerivači duhova" i "Izgubljeno u prijevodu" na primanju u dvorcu blizu Sevnice ugostio je gradonačelnik Srečko Ocvirk, ponudivši mu da kuša slovenske specijalitete, kojima se glumac oduševio, objavili su slovenski mediji.

Pohvalio je domaće salame, štrukle i druge delicije, te vina iz kraja Melanijina djetinjstva, a posebno tortu koju su nedavno kreirali sevnički slastičari, nazvavši je torta Melanija, po imenu prve dame, supruge američkog predsjednika.

"Slovenija je vrlo simpatična i lijepa, ljudi su ljubazni, ima mnogo zelenila i biciklističkih staza. Vrlo dobro se ovdje osjećam, svuda sam dobro jeo, a okupao sam se i u Bledskom jezeru", kazao je Murray u Sevnici slovenskim medijima.

U Sloveniju ga je doveo američki biznismen Emil Gaspari, podrijetlom Slovenac kojega su u Sloveniju doveli poslovni interesi.

Slovenski mediji navode da se posjet američkih turista u Sloveniju od početka godine povećao za čak 30 posto, čemu pridonosi novi turistički imidž što ga je staroj domovini donijela Melania Trump.

Za manje od sto dolara američki turisti mogu u Ljubljani sudjelovati u razgledavanju mjesta koja je u mladosti posjećivala Melanija Knavs, dok se školovala u prijestolnici, a moguće je i razgledavanje Sevnice s lokalnim vodičem, pri čemu se može pogledati Melanijina osnovna škola i stambena zgrada u kojoj je živjela s roditeljima dok nisu sagradili veliku lijepu kuću u okolici grada koja je također dio turističkog itinerera.

Kopirati
Drag cursor here to close