Mostar

Vi ste izabrali ovogodišnjeg dobitnika nagrade 'Nijaz Slipičević'

Imena dobitnika bit će objavljena u četvrtak, dok će svečanost dodjele nagrada biti održana u petak, 20.09.2019., s početkom u 19 sati u Centru za kulturu.
Lifestyle / Flash | 18. 09. 2019. u 12:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Konferencija za novinare Fondacije Slipičević na kojoj će biti objavljeni ovogodišnji dobitnici nagrada ''Nijaz Slipičević'', održat će se u četvrtak, 19.09.2019., s početkom u 11 sati u Centru za kulturu. 

Ove godine su građani Mostara, putem glasanja na društvenim mrežama birali kome će pripasti prestižna nagrada ''Nijaz Slipičević'', koja se tradicionalno dodjeljuje mladim ljudima koji su ostvarili značajne rezultate u svojim poljima.  

Zabilježen je iznimno velik interes građana koji su birali između kandidata Lana Pudar – državna rekorderka u plivanju, Iva Martina Kraljević – osvajačica trećeg mjesta na Međunarodnoj olimpijadi u mentalnoj aritmetici, Goran Popović - mladi Mostarac koji je primljen na prestižnu Akademiju dramskih umjetnosti u New Yorku, Balet Mostar Arabesque – plesni ansambl koji je ostvario značajne rezultate u protekloj godini, te Ženski fudbalski/nogometni klub Emina – sportski kolektiv koji je u samo nekoliko godina postojanja došao u sam vrh bh. sporta. 

Imena dobitnika bit će objavljena na konferenciji, dok će svečanost dodjele nagrada biti održana u petak, 20.09.2019., s početkom u 19 sati u Centru za kulturu.

Pozivaju se građani da uveličaju svečanost svojim prisustvom.         

O nagradi ''Nijaz Slipičević''

Nagrada ''Nijaz Slipičević'' je oformljena kako bi Fondacija Slipičević pomogla razvoj talenata koje tek treba vrednovati, a koji u teškom vremenu za naš grad, ne dobivaju zaslužena priznanja i podršku.       

Svrha nagrade je poticati mlade ljude - likovne umjetnike, književnike, sportaše, glazbenike, znanstvenike, te sve druge mlade talente koji svojim radom ostvaruju najznačajnija postignuća u našem gradu. Odati priznanje najboljima i potaknuti njihov daljnji rad i razvoj.       

Do sada su nagrađeni plivačica Amina Kajtaz za povratak Mostara na Olimpijske igre, Rock Škola Mostar za povezivanje mladih ljudi i rušenje barijera, reprezentativac Bosne i Hercegovine, Ivan Klepić, seniorski prvak Europe u karateu, književnici Almin Kaplan i Anita Pajević, akademski slikar Boris Orenćuk, Street Arts Festival koji je ponio priznanje za oživljavanje mostarskih fasada, Mostarska asocijacija sporta, te Plesni studio Mo Stars.

Nijaz Slipičević bio je istaknuti kulturni i društveno-politički radnik Mostara. Prije rata je obavljao dužnost direktora Đačkog doma ''Dule Mučibabić''. Poslije rata, bio je načelnik opštine Stari Grad, a potom ministar obrazovanja, znanosti kulture i sporta Vlade Hercegovačko-neretvanske županije.

Zapamćen je njegov veliki rad na vraćanju kulture u porušeni grad, u najtežem vremenu mostarskog poraća. Nijaz Slipičević je bio humanista i patriot. Dijete mostarske mahale Carina.     

Fondaciju Slipičević je 2015. godine, osnovao Hari Slipičević u znak sjećanja na svoga oca Nijaza.

Vizija Fondacije je jednaka onoj koju je imao Nijaz Slipičević - humanizmom, tolerancijom, dostojanstvom i  pravdom stvarati bolje uvjete za život onima kojima je to potrebno, sa željom da svoje vrijeme i znanje usmjerimo u bolju budućnost

Kopirati
Drag cursor here to close