Nema više!

Venecija zabranila velikim kruzerima ulazak u povijesni centar grada

Odluka talijanskih vlasti uslijedila je nakon incidenta u lipnju, kada je kruzer udario u manji brod u centralnom kanalu Giudecca, pri čemu je ozlijeđeno pet osoba.
Lifestyle / Flash | 08. 08. 2019. u 20:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Venecija je zabranila velikim kruzerima ulazak u povijesni centar grada, javila je talijanska Vlada. Svi kruzeri, teži od 1.000 tona, će od rujna ove godine biti preusmjereni iz određenih plovnih puteva. 

Odluka talijanskih vlasti uslijedila je nakon incidenta u lipnju, kada je kruzer udario u manji brod u centralnom kanalu Giudecca, pri čemu je ozlijeđeno pet osoba, prenosi Anadolija.

Od sljedećeg mjeseca neki će brodovi biti primorani pristajati u terminale Fusina i Lombardia daleko od centra, javlja Financial Times, prenosi BBC. 

Do kraja 2020. godine, trećina brodova će biti preusmjerena. 

Kritičari već duže vrijeme navode da valovi koje stvaraju kruzeri često izazivaju poplave u povijesnom dijelu grada. Drugi su se žalili da kruzeri narušavaju ljepotu povijesnih lokaliteta u Veneciji i dovode previše turista.

Mještani su nakon incidenta u lipnju tražili zabranu kruzera i u tu svrhu su često prosvjedovali, blokirajući ulice i vodene kanale.

U 2017. godini najavljeno je da će veći brodovi biti preusmjereni iz povijesnog dijela grada, ali su bile potrebne četiri godine da takvi planovi stupe na snagu, 

Kopirati
Drag cursor here to close