skijališta

Veliki broj posjetitelja i na bugojanskom Rostovu

Lifestyle / Flash | 22. 01. 2017. u 13:30 K.K.
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Omiljena destinacija ljubitelja zimskih sportova i odmora u prekrasnom snježnom ambijentu je Ski-centar "Rostovo", koji je od Bugojna udaljen desetak kilometara.

Uz stanovnike tog grada, Gornjeg Vakufa/Uskoplja i Donjeg Vakufa, u neopisivom planinskom dekoru uživaju i građani ostalih općina Srednjobosanske županije (SBK), ali i Zenice, Mostara, Tuzle, Sarajeva, Doboja...

Vlado iz Novog Travnika dolazi uglavnom radnim danima kada se na Rostovu, za razliku od vikenda, bilježi nešto manja gužva.

''Došao sam s kćerkom Magdalenom, koja uči skijati. Rostovo nam je bliže i jeftinije od Vlašića. Tu smo za deset minuta'', kazao je. Dodaje da uživa u svojim prvim umirovljeničkim danima i rostovskoj zimskoj idili, te da planira uskoro novu posjetu ovom skijalištu.

''Super mi je, ali bih volio da ima više sadržaja za nas, neskijaše'', naglasio je Vlado.

Ski-centar „Rostovo“ rado posjećuju i građani susjedne Republike Hrvatske, za koje je boravak na snijegu posebno interesantan. Čari rostovskih padina i obližnje Etno-selo “Babići” uvijek iznova vraćaju veliki broj Dalmatinaca koji su se, i ove godine, u velikom broju odlučili na zimovanje u Bugojnu.

Silvija iz Zadra je prvi put na Rostovu, gdje je stigla u društvu supruga i nekoliko svojih prijatelja.

''Uživamo na ovom skijalištu koje je idealno, pogotovo za početnike kao što sam ja. Došli smo u četvrtak, a smješteni smo u hotelu. Ponuda je dobra, zadovoljni smo'', kaže Silvija. Priznaje da obožava zimu i da joj se veoma dopalo na Rostovu, koje ne misli zaboraviti.

''Skijalište nije daleko, svega četiri sata vožnje od Zadra tako da ćemo, sigurno, ponovo doći '', poručila je ova Zadranka. Slično priča i Josipa iz Metkovića.

''Ovdje smo od jučer, a ostat ćemo četiri dana. Lijepo nam je, sve je uredno, hotel je fin i uvjeti su zadovoljavajući'', kaže.

Ističe da nije "neka vrsna skijašica" i da njen suprug ima više iskustva na skijama, s obzirom na to da je počeo skijati još prije nekoliko godina.

''Oboje volimo zimu, planinu i skijanje. Najčešće idemo na Kupres. Ovdje smo prvi put i sve je dobro'', naglasila je Josipa.

Kopirati
Drag cursor here to close