Četiri trika

Velike ideje za uređenje malog stana

Trebaš neku ideju ili inspiraciju?
Lifestyle / Flash | 30. 10. 2020. u 20:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Imaš mali stan i nedostaje ti prostora? Trebaš neku ideju ili inspiraciju?  Naravno, jer za takve situacije postoje razna rješenja! Ova četiri genijalna trika, koja donosi miss7 pomoći će ti da urediš mali prostor – odmah ćeš imati osjećaj da odjednom imaš više kvadratnih metara prostora.

Ove godine je posebno aktualan takozvani „homeoffice“, odnosno „kućni ured“ pa ćemo krenuti od toga.

Homeoffice

Vjerojatno ne vjeruješ da radni stol može biti širok manje od 40 cm (obično su uredski stolovi najmanje dvostruko širi).  Naime, sve što inače držimo na radnom stolu sada možeš preseliti – na zid. Za to pričvrsti police iznad stola na kojima će mjesto pronaći dekorativne kutije i podloge. Ili pričvrsti ploču za zabilješke na zid te viseće vaze u koje možeš staviti olovke.

Foto:Pinterest / Pričvrsti ploču za zabilješke na zid

Na taj način ćeš kreirati ured i u najmanjem stanu, npr. u hodniku ili spavaćoj sobi. Kako ti radno mjesto ne bi izgledalo previše “službeno“, ostavi mjesta za lijepe slike i biljke.

Foto:Pinterest / Komoda bez nogu – koju pričvrstiš uza zid

Hodnik: lebdeća komoda štedi prostor

Hodnik je preuzak za komodu, a ako i stane, stalno se udaraš u nju nožnim prstima. Za taj problem postoji jednostavno rješenje: komoda bez nogu – koju pričvrstiš uza zid. Prostorija tako djeluje prozračnije i manje natrpano. Sve što inače stavljaš u komodu možeš sada pospremiti u lijepe kutije koje će završiti na lebdećoj komodi. Plus: ispod ima mjesta za cipele!

Foto:Pinterest / Drveni podest za krevet ima dvostruku zadaću

Spavaća soba: krevet na podestu kao spremnik

Drveni podest za krevet ima dvostruku zadaću: osim što lijepo izgleda, ispod njega se mogu staviti velike ladice, kutije, spremnici… Sjajna nuspojava podesta: ako je ispod prozora, sa kreveta ćeš imati lijep pogled u visini očiju.

Foto:Pinterest / Ostava koja nestaje iza vrata

Ostava koja nestaje iza vrata

Tko ne raspolaže luksuzom ostave, sigurno ponekad naleti na metlu ili džoger. Kamo sa svim cekerima i vrećicama za trgovinu? Igraj se s njima skrivača! Mnoga vrata, npr. u kuhinji, su tijekom dana otvorena te su zato savršena da iza njih staviš vješalice ili kuke za razne metle. Naravno, na njih možeš objesiti i vrećice i slično.

 

Kopirati
Drag cursor here to close