Protekli vikend

Velika zainteresiranost za program Nektar OK festa i u Trebinju

U subotu 31. listopada promocijom knjige „Bunt dece socijalizma“, autora Dušana Vesića u trebinjskom rock baru Underground započeli je putovanje OK karavana kroz jedan od najljepših gradova naše zemlje.
Lifestyle / Flash | 02. 11. 2020. u 10:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

OK team je u suradnji s Kulturnim centrom Trebinje, proteklog vikenda uspješno realizirao program Nektar OK Fest karavana u ovom gradu. Poštujući sve epidemiološke mjere, ovoga puta obogatili smo svakodnevnicu publike u Trebinju, koja je u maksimalno dozvoljenom broju ispratila kompletan program ovog događaja.

U subotu 31. listopada promocijom knjige „Bunt dece socijalizma“, autora Dušana Vesića u trebinjskom rock baru Underground započeli je putovanje OK karavana kroz jedan od najljepših gradova naše zemlje.

Istoga dana u galeriji Kulturnog centra Trebinje, službeno je otvorena izložba „OK fest retrospektiva“, autora Vedrana Ševčuka i Marka Ristića. Izložbu je službeno otvorila, zamjenica gradonačelnika Trebinja, Slađana Skočajić, koja je izrazila zadovoljstvo što je i Trebinje jedan od domaćina projekta Nektar OK Fest karavan.

Prisutnima se obratio i autor izložbe Vedran Ševčuk, koji je naglasio da u ovom vremenu, sama izložba koja donosi dašak atmosfere s festivala na Tjentištu, predstavlja svojevrstan nastavak tradicije ovog događaja.

Također, Ševčuk je istaknuo da ambijent nacionalnog parka predstavlja fantastičnu inspiraciju za dobre fotografije, što se kroz izložbu može i vidjeti. Zadovoljstvo za mogućnost realizacije programa Nektar OK Fest karavana u Trebinju, kroz suradnju s Kulturnim centrom Trebinje nije krio ni direktor festivala, Dubravko Suvara. On je istaknuo da ovaj projekat i u ovom gradu ima za cilj da obogati kulturni program, te publici da jedan novi sadržaj, za koji je uslijed posljedica pojave korona virusa u prethodnom razdoblju bila uskraćena.

Foto:PR / Velika zainteresiranost za program Nektar OK festa i u Trebinju

Također, poruka koju Nektar OK Fest karavan želi da pošalje je da se svi zajedno prilagodimo uvjetima života u kojim smo se našli, te da poštujući sve mjere, ne dozvolimo da kultura i kulturni programi stanu, već da ih zajedno jačamo, unaprjeđujemo, obogaćujemo i realiziramo i ovom periodu, te da spremno dočekamo trenutak u kojem će se isti moći realizirati bez ikakvih ograničenja.

Nakon otvaranja izložbe, uslijedio je i koncert Nenada Marića, alias Kralj Čačka, kojeg je na kontrabasu pratio Miladin Stojković. Njihova muzika, mješavina jazza, bluza, rocka i šansone, bila je pravi praznik za ljubitelje kvalitetnog zvuka. Oduševljenje nije krila ni trebinjska publika koja je izvođenje svake numere ispratila pljeskom.

Drugoga dana na rasporedu su bile projekcije filmova „Tusta“, redatelja Andreja Korovljeva i „Nebeska tema – Priča o Vladi Divljanu“, redatelja Mladena Matičevića, koje su također privukle pažnju publike.

Nektar OK Fest karavan je bio prvi korak u suradnji između Kulturnog centra Trebinje i OK teama, a ista će se sasvim sigurno realizirati i u budućnosti. S tim u vezi obje strane su potpisale i Memorandum o zajedničkoj suradnji u oblasti razvoja i unapređenja kulturnog programa i sadržaja u ovom gradu.

Za koji dan, 5. – 6. studenog Nektar OK Fest karavan nastavlja putovanje prema Zvorniku. U ovom gradu u suradnji s Domom omladine Zvornik, već je najavljen i program događaja:

Zvornik 5. – 6. studeni

DOM OMLADINE ZVORNIK

četvrtak 5. studeni

18:00 – projekcija filma „Tusta“, redatelja Andreja Korovljeva

20:00 – projekcija filma „Nebeska tema – Priča o Vladi Divljanu“, redatelja Mladena Matičevića

Petak 6. studenog

19:30 - Otvaranje izložbe – „OK Fest retrospektiva“ – autora Marka Ristića i Vedrana Ševčuka

20:00 – Koncert Combine Quartet

Ulaz je besplatan, broj mjesta ograničen, a ulaznice se od 1. studenog mogu preuzeti u Domu omladine Zvornik. Sve informacije o programu u Zvorniku možete pratiti na službenom eventu događaja na FB stranici.

Kopirati
Drag cursor here to close