Veliki događaj u Mostaru

Večernjakov pečat: Čak 150 kandidata u utrci za osobu godine

Lifestyle / Flash | 27. 04. 2017. u 10:26 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Večernji list je danas objavio popis 150 kandidata za tradicionalni izbor osobe godine i nagradu Večernjakov pečat za 2016. godinu.

Direktor i glavni urednik Večernjeg lista BiH Jozo Pavković kaže da je Ocjenjivački sud Večernjakovog pečata, nakon 1.500 utrošenih sati rada, među više od tisuću kandidata odabrao 150 kandidata koji su obilježili 2016. godinu.

''Ovo su osobe koje su, uvažavajući sve kriterije, prema ocjeni Ocjenjivačkog suda Večernjakovog pečata zaslužile da se njihov uspjeh, humanost, pothvat... istakne i vrednuje na odgovarajući način. Dobitnika Pečata i osvajače nagrada u ostalim kategorijama doznat ćemo na završnoj manifestaciji 18. svibnja 2017. u Mostaru'', kaže Pavković.

Kao i ranijih godina nagrade će biti dodijeljene u više kategorija, uključujući gospodarstvo, politiku i lobiste za BiH, sport, kulturu, scenu, znanost, religiju, a predviđene su i posebne nagrade ''ponos BiH'' koje se dodjeljuju za humanost, pothvat i uspjeh.

Uz partnera BHRT, Večernjakov pečat izravno će prenositi HRT , a po prvi put ove godine i RTV Vojvodina. Manifestaciju iz Mostara će u snimci prikazati nekoliko regionalnih televizija, dok će deseci radijskih postaja preuzimati izravni prijenos.

Pavković kaže kako će se manifestacija ove godine održati pod motom ''Europsko proljeće'', a obilježit će je i na poseban način inicijativa Večernjakovog pečata – “Ostajte u BiH”.

Visoki pokrovitelj Večernjakova pečata je Predsjedništvo BiH.

''Uvjereni smo kako će Večernjakov pečat i ovaj put opravdati ulogu društvenog događaja godine. Na manifestaciji se očekuje dolazak mnogih visokih domaćih i europskih dužnosnika, ali i brojnih poznatih osoba iz svih sfera društva'', ističe Pavković.

Kopirati
Drag cursor here to close