Prognoza vremena

Uživajte u sunčanom vremenu, vikend neće biti baš takav

Danas postepeno naoblačenje sa sjevera i to većinom od sredine dana prema poslijepodnevnim satima.
Lifestyle / Flash | 13. 03. 2020. u 08:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni i Hercegovini jutros je uglavnom sunčano vrijeme. Pretežno oblačno je na sjeverozapadu Bosne.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati: Sokolac 0; Drvar 1; Livno 2; Bugojno i Široki Brijeg 3; Bjelašnica, Doboj, Grude, Jajce, Sanski Most, Stolac i Zenica 4; Banja Luka i Tuzla 5; Mostar, Prijedor i Srebrenica 6; Bijeljina, Ivan-sedlo, Sarajevo i Zvornik 7; Neum i Trebinje 9; Bihać 10 i Gradačac 12 stupnjeva.

Atmosferski tlak u Sarajevu iznosi 940Pa, za 2hPa je manji od normalnog i ne mijenja se.

Danas postepeno naoblačenje sa sjevera i to većinom od sredine dana prema poslijepodnevnim satima. Prijepodne oblačnije na području Krajine. Najviše sunčanog vremena će biti na jugu zemlje. U večernjim satima slaba kiša u Bosni.

Prijepodne vjetar slab južnog smjera. U drugoj polovici dana vjetar mijenja smjer na istok i sjeveroistok umjerene jačine. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23 stupnjeva.

U Sarajevu veći dio dana pretežno sunčano. Poslijepodne naoblačenje i slaba kiša se očekuje krajem dana. Najviša dnevna temperatura zraka oko 21 stupanj, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Ovako lijepo vrijeme, prema riječima meteorologa Nedima Sladića, neće potrajati i večeras slijedi zahlađenje.

''Dolazi do novog zahlađenja koje će u noći s petka na subotu zahvatiti veći dio BiH. Past će i malo kiše. Nešto padalina će ponovo biti u nedjelju i to prije svega u jutarnjim satima u središnjoj Bosni te na istoku naše zemlje gdje se snježna granica može spustiti i na oko 600 metara nadmorske visine. Pa opet treba računati na mogućnost susnježice u nešto višim područjima središnje i istočne Bosne. Ali će se polako vremenske prilike stabilizirati. U drugom dijelu dana padaline će prestati, a sa zapada i sjeverozapada će biti razvedravanje'' govori Sladić za Faktor.ba.

Idućih dana će jutarnje temperature ići do dva - tri stupnja, a i to je karakteristika mjeseca ožujka, njegove promjenjivosti.

''Idući tjedan bit će nekoliko lijepih dana u kojima ćemo moći uživati, ali ne s ovako visokim temperaturama, kao što je izmjerena u četvrtak'', rekao je.

Kopirati
Drag cursor here to close