1.500 djece

Uskoro 6. Dječji sajam u Sarajevu

"Čuvajmo prirodu, rastimo zajedno", ovogodišnji je slogan najvećeg događaja u Bosni i Hercegovini za djecu, u čijem festivalskom programu nastupa više od 1.500 djece .
Lifestyle / Flash | 29. 10. 2019. u 13:45 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šesti dječiji sajam bit će održan od 15. do 17. studenog u Sarajevu, u organizaciji kompanije  "Makako" i Udruženja Moderno društvo.

Ovaj jedinstveni događaj za djecu u Bosni i Hercegovini, prateći globalne trendove ove godine u fokus stavlja edukaciju mališana o temi očuvanja prirode.

"Čuvajmo prirodu, rastimo zajedno", ovogodišnji je slogan najvećeg događaja u Bosni i Hercegovini za djecu, u čijem festivalskom programu nastupa više od 1.500 djece uzrasta do 12 godina.

Istovremeno, u sklopu ovogodišnjeg izdanja Dječijeg sajma bit će organizirane radionice o važnost odlaganja otpada, reciklaže i štednje papira.

''Za vrijeme održavanja sajma u dvorani (SKC 'Skenderija') postavit ćemo male reciklažne kontejnere, označene po vrsti otpada. Vratimo se prirodi dok još imamo čemu'' - poručila je direktorica Dječijeg sajma Maja Kojundžić Graholski.

Po njenim riječima, od najranije dobi važno je naučiti šta znači pravilno odlaganje otpada, "a djeca mogu biti sjajan korektiv i svojim roditeljima. Oni uče od nas, a mi učimo od njih".

''U suradnji s našim partnerima kroz edukativne, ali djeci zabavne radionice, fokus ćemo staviti i na mjere opreza i zaštite tijekom mjeseci koji slijede, odnosno dana kad je alarmantno visoka zagađenost zraka u Sarajevu. Naša je obveza da na svaki mogući dostupan način, zaštitimo našu djecu'' - dodala je Kojundžić Graholski.

U festivalskom dijelu programa Sajma mališani plesom, recitacijom, koncertom, igrokazom pričaju dječije priče o odrastanju, jačaju samopouzdanje i kreativnost kroz stvaralaštvo, te uče o nenasilnom ponašanju i važnosti tolerancije od najranije dobi.

Sajam se tradicionalno održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i sporta KS, Grada Sarajeva, te općina Centar i Novi Grad. Ulaz na sajam je besplatan, priopćili su organizatori.

Kopirati
Drag cursor here to close