RnB & hip-hop Nova godina

Urbana okupacija sarajevskog Doma mladih

Nasmijana publika, pirotehnički efekti, topovi s konfetima, vrhunski svjetlosni efekti…, dodatno su podigli novogodišnju atmosferu
Lifestyle / Flash | 01. 01. 2020. u 21:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bolji kraj 'stare' i početak Nove 2020. godine teško da se mogao zamisliti.

RnB, Hip Hop i disco 'ludilo' prepuno pozitivne energije, koje su u sarajevskom Domu mladih priredili Red Bull i BrownsugarRnB dvojac s prijateljima, trajalo je do ranih jutarnjih sati, a publika željna dobre zabave na fenomenalne ritove brojnih DJ-ova reagirala je – najkraće rečeno – plesnim ludilom.

Nakon veoma uspješne godine u kojoj su Red Bull i BrownsugarRnB dvojac imali nekoliko fenomenalnih evenata, počev od Zetre, preko Termalne rivijere pa sve do Secret partyja, za doček Nove godine odlučili su ljubiteljima urbane muzike prirediti nezaboravnu večer na mjestu gdje je sve počelo – u sarajevskom Domu mladih, priopćeno je iz Red Bulla.

Foto: Red Bull PR / Doček Nove godine u Domu mladih

Urbana 'okupacija' počela je već u 21 sat kada je publiku dočekala DJ Forora, a nakon nje i dvojac Flexx, koji su ugrijali atmosferu pred izlazak Brown Sugar RnB ekipe.

Kako to inače i rade, Soul i Merakoon su svojim ritmovima publiku doveli do plesnog ludila, a nekoliko momenata pred ponoć, na bini su se pojavili sad već dobro znani Gagara i Toshi iz grupe Helem Nejse te su skupa s publikom odbrojali posljednje sekunde 2019. godine.

Nasmijana publika, pirotehnički efekti, topovi s konfetima, vrhunski svjetlosni efekti…, dodatno su podigli novogodišnju atmosferu. Brown Sugar RnB su uveli sarajevsku publiku u Novu godinu i nastavili svoj Dj set pun RnB i hip hop hitova.

Video: New Year 2020 Brown Sugar RnB

Kako to i priliči u novogodišnjoj noći, publika je svako malo dobila novo iznenađenje, a svako je dodatno dizalo atmosferu i pozitivnu energiju. Tako su se uskoro nakon ponoći na bini pojavili Katarza i Geko, te je svaki od njih uživo izveo po jednu pjesmu.

Oduševljenje publike došlo je do novog vrhunca oko 1 sat iza ponoći, jer su u tom trenutku na bini bili novi gosti - Frenkie, Kontra i Indigo, a na posljednjoj pjesmi pridružio im se i Shtuka. Na kratkom i energičnom nastupu iskoristili su priliku i da najave svoj dolazeći koncert u veljači na istoj lokaciji. Nema sumnje, i to će biti vrhunski event, priopćeno je.

Ni tu nije bio kraj iznenađenjima jer su se kao sljedeći gosti pojavili Stoposto i Black Beriz koji su također izveli svoje aktuelne hitove i priredili odličan nastup.

Foto: Red Bull PR / Doček Nove godine u Domu mladih

Nakon toga scenu su opet preuzeli Flexx i Forora, koji su uz laserski show, vizuelne efekte i kanonadu aktuelnih Hip Hop i RnB hitova još jednom natjerali na ples sve do posljednje osobe u Domu mladih.

Nakon njih, za disco muziku i plesne hitove su bili zaduženi Soul i Indigo, koji su pokazali zašto su jedni od najcjenjenijih domaćih DJ-a, te su uz zavidnu uigranost na DJ pultu publiku vodili do ranih jutarnjih sati. Uz pljesak i zadovoljna lica završen je prvi novogodišnji party Brown Sugar RnB i prijatelja, pod etiketom Red Bull Presents.

"Iako je prošla godina bila zaista fantastična za Brown Sugar RnB, od 2020. očekujemo još više. Publika nam je dala vjetar u leđa, te nas podržava iz događaja u događaj, što nas čini optimističnim i daje snagu da budemo još bolji, i spremamo još bolje evente. Već sada možemo obećati da će se neki od najboljih ponoviti i u ovoj godini, a kao i uvijek radit ćemo na novim idejama za nesvakidašnje događaje. Još jednom se želimo zahvaliti publici za godinu odličnih specijalnih izdanja, i uz takvu podršku, čini nam se da je samo nebo granica", poručili su Dj Soul i Merakoon nakon eventa.

Kopirati
Drag cursor here to close