Utrka

Upoznajte najbrže poštare na Balkanu

Lifestyle / Flash | 31. 10. 2016. u 07:14 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U turskom gradu Karsu održana je 45. Utrka balkanskih poštara u brzom hodanju, a najuspješniji su bili poštari iz Turske i Rumunjske, javlja agencija Anadolija.

Sudionike balkanske poštarske utrke koja se održava 45. godinu zaredom u ime organizatora pozdravili su turski ministar komunikacija, transporta i pomorstva Ahmet Arslan i čelnik turske pošte PTT A.S. Kenan Bozeyik.

Na startu utrke u centru Karsa našlo se ukupno 67 poštara iz balkanskih zemalja i to 12 iz Makedonije, po 11 iz Kosova i Rumunjske, devet iz Bugarske i po osam iz Turske, Albanije i Bosne i Hercegovine.

Utrka u brzom hodanju na deset kilometara u muškoj i na pet kilometara u ženskoj konkurenciji bila je zahtjevna i neizvjesna do samog kraja, a ekipa hitne pomoći našla se pri ruci nekolicini natjecatelja koji su zbog umora morali odustati od utrke.

U ekipnoj muškoj konkurenciji na prva tri mjesta našle su se poštarske ekipe Rumunjske, Turske i Makedonije, dok je u ekipnoj ženskoj konkurenciji pobjedu slavila Turska, a na podiju su se našle još i Bugarke i Rumunjske.

Poštari Hanifi Cobanoglu iz Turske, Coltescu Vasile Claudiu iz Rumunije i Bledar Mesi iz Makedonije zauzeli su prve tri pozicije u pojedinačnoj mučkoj konkurenciji, dok su poštarke Arsine Andreea iz Rumunjske, Yeliz ay Yildiz iz Turske i Radosveta Stojanova Simeonova iz Bugarske stale na podij u pojedinačnoj ženskoj konkurenciji.

Kako i priliči, organizator se pobrinuo da poštari iz regije imaju priliku za kvalitetno druženje i zabavu zbog čega će se uvijek rado sjećati ovog tradicionalnog natjecanja.

Kopirati
Drag cursor here to close