Prognoza

Upaljen narančasti i žuti meteoalarm!

Žuto upozorenje zbog jačih udara vjetra očekuje se na područjima Banje Luke, Mostara, Livna, Prijedora i Trebinja
Lifestyle / Flash | 04. 02. 2020. u 08:47 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Narančasto upozorenje zbog jakih udara vjetra izdato je za područja Foče i Višegrada, javlja Anadolu Agency (AA). U ovim područjima se očekuje mjestimično pojačan vjetar s udarima većim od 17 metara u sekundi.

Žuto upozorenje zbog jačih udara vjetra očekuje se na područjima Banje Luke, Mostara, Livna, Prijedora i Trebinja.

Žuto upozorenje zbog padavina izdato je za područja Sarajeva, Tuzle i Bihaća. Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Najniža temperatura zraka jutros je izmjerena na Sokocu, dva stupnja, dok je najtoplije bilo u Bihaću 16 stupnjeva.

U Jajcu je izmjereno pet, Ivan Sedlu, Sanskom Mostu, Tuzli i Zvorniku šest, Banjoj Luci, Prijedoru i Zenici sedam, Bijeljini, Livnu, Srebrenici i Trebinju osam, Doboju, Drvaru i Širokom Brijegu devet, Bugojnu, Gradačcu, Mostaru i Sarajevu deset, a Neumu 13 stupnjeva.

Danas će u BiH prevladavati oblačno vrijeme. Poslije podne sa kišom u nižim područjima, a u višim sa susnježicom i snijegom. Krajem dana ili u večernjim satima snijeg i susnježica su mogući i u nizinama centralne, istočne i zapadne Bosne. Vjetar umjeren, povremeno sa jakim udarima, prije podne jugozapadni, a poslije podne u skretanju na sjeverozapadni. Dnevna temperatura od 10 do 16 stupnjeva. Tijekom poslijepodneva očekuje se pad temperature zraka, prognoza je meteorologa Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine.

U Sarajevu vrijeme će biti pretežno oblačno. Poslije podne se očekuje kiša. U višim dijelovima grada susnježica i snijeg. Krajam dana ili u večernjim satima snijeg je moguć i u nižim dijelovima grada. Dnevna temperatura oko 12 stupnjeva. Pada temperature očekuje se prema kraju dana.

Kopirati
Drag cursor here to close