Vakcine, odjeća, lijekovi...

UNICEF unaprijedio živote djece u 150 zemalja

Budući da situacije u zemljama postaju kompleksnije, pogotovo u izvanrednim situacijama, sposobnost prilagođavanja i adaptacije može pomoći da se maksimalno utiče na djecu i njihove obitelji.
Lifestyle / Flash | 24. 07. 2019. u 18:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

/ UNICEF unaprijedio živote djece u 150 zemalja

U 2018. UNICEF je nabavio robe i usluga u vrijednosti od 3,486 milijardi američkih dolara kako bi unaprijedio živote djece u 150 zemalja.

Vakcine, odjeća, lijekovi, obrazovni kompleti i školske knjige su neke od proizvoda i usluga koje pomažu djeci da se suoče s bolestima, da uče i rastu - posebno u zemljama pogođenim izvanrednim situacijama i sukobima.

U 2018., UNICEF je za djecu postigao sljedeće:

Nabavljeno je 2,36 milijardi doza vakcina za borbu protiv raznih bolesti, uključujući ospice, difteriju, tetanus i HPV, čime je obuhvaćena gotovo polovina djece u svijetu

Djeci je osiguran pristup pitkoj vodi sa 1,26 milijardi tableta za prečišćavanje vode i kesama za kloriranje/flokulaciju vode

Zaštita djece od bolesti koje prenose komarci pomoću 13,3 milijuna mreža za krevete

Tretiranje djece koja boluju od neuhranjenosti sa 47.760 tona gotove terapeutske hrane

Pomoći djeci da se vrate u školu sa 4.5 milijuna školskih torbi i 84.000 kompleta za obrazovanje

''Svako dijete je jedinstveno, kao i njihove potrebe“, rekla je Etleva Kadilli, direktorica Odjela za nabavu UNICEF-a u Kopenhagenu. “Nabavka robe za djecu nije tako jednostavna kao kupovina proizvoda s polica. To zahtijeva blisku suradnju s različitim partnerima kako bi se osiguralo da djeca u različitim zemljama i područjima dobiju ono što im je potrebno za život, te da im se poboljšaju životi i da budu sigurni i zdravi.''

Budući da situacije u zemljama postaju kompleksnije, pogotovo u izvanrednim situacijama, sposobnost prilagođavanja i adaptacije može pomoći da se maksimalno utiče na djecu i njihove obitelji.   

Zajedno s globalnom mrežom suradnika i partnera, UNICEF razvija nove proizvode i pristupe kako bi zadovoljio potrebe i onih do kojih je najteže doći. To nije ograničeno samo na inovacije proizvoda, već uključuje i suradnju s partnerima, posebno iz privatnog sektora, kako bi utjecali na tržišta i učinili proizvode za djecu dostupnijim, pristupačnijim, sigurnijim i održivim.

Foto:Reuters / UNICEF unaprijedio živote djece u 150 zemalja

Kako bi pomogli djeci da se oporave od neuhranjenosti, UNICEF je nabavio rekordnih 65 posto gotovih terapijskih namirnica od proizvođača koji su smješteni u zemljama koje su u najvećoj potrebi ili blizu njih. Ovo ne samo da je podržalo lokalne ekonomije, već je i učinilo transport efikasnijim i smanjilo utjecaj na okoliš.

U Sirijskoj Arapskoj Republici, unatoč sukobu, UNICEF surađuje s lokalnim firmama koje nastavljaju s poslovanjem u pružanju higijenskih i obrazovnih kompleta, kao i odjećom - pomažući UNICEF-u da brzo dostavi te proizvode djeci.

U Nigeriji, UNICEF je organizirao konsultacije o regionalnoj sunitarnoj industriji kako bi podstaknuo prekograničnu suradnju s Ganom i Obalom Slonovače i identificirao načine za poboljšanje dostupnosti pristupačnih toaleta i sanitarnih usluga za obitelji.

''Podrška vlada, biznisa, donatora i naših partnera na terenu bila je neprocjenjiva u omogućavanju da što brže dođemo do milijuna djece“, dodao je Kadilli. „Ipak, potrebe ostaju ogromne. Održivo i dugoročno financiranje mora i dalje biti prioritet za nas kako bismo zadovoljili potrebe djece u sve kompleksnijim situacijama.''

Kopirati
Drag cursor here to close