Otac Benna Stillera

Umro je legendarni glumac Jerry Stiller

Najpoznatija uloga Jerryja Stillera bez sumnje je ona Franka Costanze, oca Georgea Costanze u NBC-jevoj seriji Seinfeld.
Lifestyle / Flash | 11. 05. 2020. u 11:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glumac Jerry Stiller, najpoznatiji po ulogama u serijama Seinfeld i Kralj Queensa, preminuo je u 93. godini.

Njegov sin, također glumac Benn Stiller, potvrdio je očevu smrt i rekao da je bila prirodna.

"S tugom objavljujem da je moj otac, Jerry Stiller, umro prirodnom smrću. Bio je divan otac i djed te najposvećeniji muž supruzi Anne čak 62 godine. Jako će nam nedostajati. Volim te tata", napisao je Ben na Twitteru.

Supruga Jerryja Stillera, glumica i komičarka Anne Meara preminula je 2015. u 86. godini života. Osim Bena imali su i kćer Amy, također glumicu.

Na početku karijere on i Anne oformili su veoma uspješni komičarski duo poznat kao Siller and Meara, koji je djelovao u '60-ima i '70-ima. Najprije su se pojavili u showu Eda Sullivana, a potom su kratko vrijeme imali svoj sit-com.

Najpoznatija uloga Jerryja Stillera bez sumnje je ona Franka Costanze, oca Georgea Costanze u NBC-jevoj seriji Seinfeld. Malo je onih koji ne znaju za njegovu kultnu izreku "Serenity now!" ili za blagdan Festivus koji pada na 23. prosinac koji je Costanza izmislio kao oblik borbe protiv božićnog konzumerizma,

Kasnije glumio Arthura Spoonera u Kralju Queensa. Kako je svojedobno rekao, nakon završetka snimanja Seinfelda razmišljao je o mirovini, no onda ga je Kevin Smith pitao bi li glumio u Kralju Queensa. Pristao je i devet godina glumio Arthura Spoonera.

Glumio je i u filmovima svog sina, kao što su Zoolander, Heavyweights, Hot Pursuit, The Heartbreak Kid and Zoolander 2.

Za ulogu Franka Costanze bio je nominiran za Emmy, a osvojio je Američku komičarsku nagradu.

Kopirati
Drag cursor here to close